Egy sóderszállító kamion letarolta a kertet, átszakította a ház falát, majd a nappali és a konyha között az ebédlőasztalnál állt meg kedden hajnalban egy idős dabasi házaspár házában. Az önkormányzat felajánlott nekik egy lakást, hogy legalább fedél legyen a fejük fölött.

Defektet kapott a hatalmas jármű, amely éppen "Margit néni" és "Gyula bácsi" kis tanyájánál járt. A pár  20 éve él egy családi házban az 5-ös főút mellett.

Mindig felébredek hajnali fél négykor, mert akkor dübörögnek el a házunk előtt a kamionok és a sóderrel rogyásig pakolt teherautók" – mondta el a Blikknek az asszony.

Tűzoltók Dabason, ahol egy kamion letért az útról és egy családi ház oldalába csapódott 2019. október 29-énForrás: MTI/Mihádák Zoltán

Hajnalban az idős asszony hatalmas robajra ébredt. Amikor megnézte, mi okozta a zajt, szinte sokkot kapott:

egy sóderszállító kamion letarolta a kertet, átszakította a ház falát, majd a nappali és a konyha között az ebédlőasztalnál állt meg.

Az ajándékba kapott új pizsamámban és papucsban próbáltam kimenni a házból, de az ajtóban magasodó törmelék miatt lemondtam róla. Végül a férjemmel úgy szabadultunk ki, hogy a tűzoltók kézről kézre adtak minket egymásnak. A kutyánk, Dagi azóta is zavarodottan szaladgál a kertben. De nagyon aggódunk a beteg cicánkért, mert ő is bent volt a házban, és azóta sem találjuk

- tette hozzá. 

Forrás: Dabas HTP

A lakás életveszélyessé vált, a családnak mennie kell, de nincs hova. A lányukhoz nem tudnak menni, mivel külföldön él.

Egyetlen pillanat alatt elvesztettünk mindent, amit egy élet munkájával megteremtettünk. Még nem tudom, honnan lesz pénzünk és erőnk lebontani és újjáépíteni a házunkat. Amúgy a sóderszállító kocsi sofőrje azt mondta nekem, hogy defektet kapott. Bocsánatot kért, de mit is mondhattunk volna neki? Csak annyit kértem, legközelebb lassabban menjen..."

- mondta a családfő.

A dabasi önkormányzat ideiglenesen felajánlott egy lakást a nyugdíjas párnak, ahová Dagi kutyájuk is beköltözhet.