Anyja hibájából halt meg egy tinédzser lány a születésnapján

2019.10.30. 11:37

Épp a megrendelt tortáért ment a nő és a szülinapos lánya, amikor valamiért a volán mögött ülő asszony áttért a szemközti sávba, és két autóval karambolozott. A 14 éves lány meghalt, az anyja súlyosan megsérült. Az asszony képtelen elengedni lánya emlékét, tovább neveli másik gyerekét, aki minden nap megsimogatja testvére urnáját – írja a Bors.

Kedd reggel, mankóval a kezében, a könnyeivel küszködve jelent meg a püspökladányi bíróságon az a 37 éves nő, akinek meghalt a nagyobbik lánya egy autóbalesetben 2017. december 22-én. 

A lány pont aznap lett 14 éves.

Forrás: Police.hu

Kaba felé haladtak a lánynak rendelt tortáért, amikor a nő váratlanul áthajtott a szemközti sávba, ahol először egy autóval ütköztek, majd frontálisan karamboloztak egy kisbusszal.  Végül a nádasban kötöttek ki, az autó felborult. A balesetben többen súlyosan megsérültek, 

a 14 éves lány belehalt a sérüléseibe. 

A nőnek közúti baleset gondatlan okozása miatt kellett bíróság elé állnia. Az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. 1 év 4 hónap felfüggesztett fogházbüntetést kapott. 

"Egyáltalán nem emlékszem a balesetre, így fogalmam sincs, hogy miért mehettem át a szemközti sávba. A balesetet megelőző időszak, a 2017-es év fele is teljesen kiesett. Azt is csak elmondásokból tudom, hogy a tortáért indultunk, az ünneplést pedig otthon tartottuk volna" – mondta könnyes szemmel az anya a Borsnak.

A nőnek minden emléke törlődött a halott lányával kapcsolatban, egyetlen közös élményükre nem emlékszik. 

Bármilyen erősen próbálok visszagondolni, egy közös emlék, vagy egy olyan program sem jut eszembe, amit közösen csináltunk a tizennégy gyönyörű éve alatt. Hiába nézem a képeit, akkor sem ugrik be róla semmi – mondta az asszony, majd hozzátette, hogy a pszichológusa szerint nem is fog rá emlékezni, amíg nem engedi el magában. 

Nem álmodik a lányával és nem is akar, mert akkor az azt jelentené, hogy elengedte.

Forrás: Police.hu

Kórházban feküdt a temetés alatt

A nőt a baleset után 5 hónappal engedték ki a kórházból. Az egyik térde 16 darabra tört, jó pár műtéten van túl. Egyszer amputálni akarták a lábát, de sikerült megmenteni. Idén júliusban tudott először lábra állni, de még két beavatkozás hátra van. Dolgozni nem tud, a havi 22 800 forintos segélyből él, és a 600 ezer forintos bűnügyi költséget is ki kell majd fizetnie. 

Az orvosok nem merték elmondani, hogy meghalt a kislányom, egy hónap intenzíven töltött idő után tudta közölni az édesanyám. Szörnyű belegondolni, de a temetésén élet és halál között, eszméletlenül feküdtem a kórházban. A szertartásról készült egy felvétel, de még nem mertem megnézni"  – mondta a lapnak.

Forrás: Police.hu

A testvére mindenre emlékszik

A család rendszeresen átutazik a tragédia helyszínén. A nő elmondása szerint még ma is meg lehet találni a baleset törmelékeit az árokban.

"Csodálatos gyermek volt. Imádott lovagolni, és kitűnő tanuló volt, a legerősebb debreceni középiskolába is felvették. 

Az urnáját a szobájában helyeztük el, a most kilencesztendős húga minden reggel megsimogatja, este pedig puszit ad rá. 

Ő minden egyes közös pillanatra jól emlékszik. Bárcsak ne rendeltem volna meg azt a tortát"

- tette hozzá az anya, aki 16 évvel a baleset előtt szerezte meg a jogosítványát, és több százezer kilométert vezetett le balesetmentesen.