A saját kutyájuk ejtett súlyos sebet Fésűs Nelly gyerekén

2019.10.31. 14:24

A színésznőék kutyája a homlokán harapta meg Elza Zorkát, a sebét több öltéssel kellett összevarrni. Fésűs Nelly a Ripostnak elmondta, hogy a támadás után az állatnak nem volt maradása.

Fésűs Nellyék nagyon megijedtek, amikor a kislányukat megtámadta a Tosza inu fajtájú kutyájuk, Amazon. A kétéves állat a homlokán harapta meg Elzát, akinek nagyjából 10 centiméter hosszú sérülése lett.  Az orvosoknak több öltéssel kellett összevarrniuk a sebet. 

Csak a szerencsén múlott, hogy nem történt tragédia. Azonnal rohantunk a kórházba. Néhány öltéssel összevarrták a sebet Elza homlokán. Óriási volt az ijedtség, de az orvosok nagyon kedvesek voltak, és megnyugtattak minket, hogy nagy nyoma nem marad a harapásnak"  – mondta a színésznő a Ripostnak. Hozzátette, hogy a szakemberek szerint csak egy vékony, halvány csík fog maradni a kislány homlokán.

Fésűs Nellyék 2017-ben vették magukhoz a két szuka kutyát, a Tosza inu fajtájú Aikót és Amazont. A család direkt választotta a japán őrkutyafajtát. Nagy testű kutya, de a szakkönyvek szerint kiegyensúlyozott, türelmes és nyugodt természetű, ezért is lepték meg őket a történtek.

"Az egész egy másodperc alatt történt. A kétéves Amazon egyébként a kisebb kutyánk. Két irányból mentünk be a házba, ám Elza előtte bemászott a kutyaházba. Az állat valószínűleg megijedt. Nem tudom elképzelni, hogy direkt csinálta. Pláne, hogy soha nem volt semmi jele annak, hogy agresszív.  A családból soha senkire még csak nem is morgott... Arra, hogy bármelyikünket megtámadja, álmunkban sem gondoltunk. Egészen mostanáig. Mindig nagyon jól játszottak együtt. Soha nem volt ebből probléma. A kutya egyszerűen a területét védhette" – magyarázta Fésűs Nelly.

Az eset után fájó szívvel, de elvitték otthonról a kutyát. Nem altatták el, visszakerült a tenyésztőhöz. A színésznő nem okolja a kutyát, de ezek után úgy érzi, nem tudna bízni benne. 

A kislány a jelek szerint gyorsan túltette magát a támadáson, nem sokkal később már az udvaron kereste a kutyát. Ekkor mondták el neki, hogy Amazonnak mennie kellett.

"Hála Istennek, a gyerekben nincs törés, és ugyanolyan nyitott a kutyák felé, mint eddig. Valószínű azért, mert a probléma forrása azonnal elkerült otthonról. Elmagyaráztuk neki, hogy rosszat csinált, és emiatt nem maradhatott tovább."