Hihetetlen tények az aludobozokról

2019.10.31. 13:47

A Pet palackok mennyisége kritikus méreteket ölt, így mindenkinek meg kell hozni a megfelelő döntést annak érdekében, hogy ne károsítsuk tovább a környezetünket és a saját egészségünket.

A PET palack a legszennyezőbb csomagolás és csak 20 százalékban hasznosítható újra. Arról nem is beszélve, hogy, 400 év múlva bomlik le. Az eldobott műanyagok nemcsak a vizeink és az erdők élővilágát veszélyeztetik, sőt mikroműanyagok formájában a szervezetünkbe is bekerülnek. A megoldás egyszerűbb mint gondolnánk, hiszen Magyarországon a világon az egyik legjobb minőségű és a legszigorúbban ellenőrzött a csapvíz.

Forrás: Origo

Ezen felül pedig az üdítő italokról sem kell lemondanunk, mindössze a mértéktelen fogyasztás helyett, a kisebb kiszerelésű aludobozokat kell választanunk, amellyel teszünk az egészségünkért és a környezetünkért is. Íme a 6 ellenállhatatlan érv az aludobozok mellett!

  1. Végtelenszer újrahasznosítható - az aludoboz 100 százalékban, bármennyiszer és gazdaságosan újrahasznosítható. Ha szelektíven a megfelelő helyre dobjuk ki, már 60 nap múlva újra aludobozként foghatjuk a kezünkben.
  2.  Biztonságos - az aludoboz a legnagyobb védelmet nyújtó csomagolás: a fény 92 százalékát visszaveri, kizárja a szennyeződéseket, az oxigént és a baktériumokat - így megóvja a külső hatásoktól a benne lévő folyadékot. Emellett a felnyitás után nem lehet újra vissza zárni, vagyis elkerülhetjük, hogy mások beletegyenek valamit az italunkba, majd észrevétlenül visszazárják.
  3. Tartósítószermentes - a benne lévő italt hőkezeléssel, azaz pasztőrözéssel is lehet tartósítani, ezért a legtöbb aludobozos italban egyáltalán nincs mesterséges tartósítószer.
  4. Egyszerre megiható - 250ml aludoboz egy pohárnyi mennyiségnek felel meg, amit egyszerre meg lehet inni, így nem veszít az élvezeti értékéből és nem ad lehetőséget szükségtelen túlfogyasztásra, így a túlzott cukor bevitelre sem.
  5. Felhasználóbarát - hamarabb lehűl, és hosszabban tartja hidegen az italt, így tovább élvezhetjük a frissítő hatását.
  6. Gazdaságos- ha elvisszük az összegyűjtött aludobozokat a nagyobb hipermarketekben található visszagyűjtő automatákba, még pénzt is kaphatunk érte.