Mandiner: Gyurcsány és Bajnai emberei visszatértek

Vágólapra másolva!
Gyurcsány és Bajnai visszatérő emberei, Magyar Falu Program, budapesti fejlesztések, ukrán földvita, romániai elnökválasztás és hazánk egyik legderűsebb iskolája - többek között ezekkel a témákkal foglalkozik a Mandiner legújabb száma. 
Vágólapra másolva!

A nyolcadik lapszámból kiderül, hogy a Gyurcsány-Bajnai-korszak megbízható káderei közül kik kezdtek el visszaszivárogni a Karácsony Gergely vezette Budapest vérkeringésébe.

A lap végigveszi, hogy kinek milyen szerepe volt a kampányban, és várhatóan milyen pozícióhoz jut az új főpolgármester csapatában.

„Nem az a lényeg, hogy Gyurcsány kap-e szobát Karácsony mellett a Főpolgármesteri Hivatalban, hanem az, hogy Gyurcsány hálózata rácsatlakozik a fővárosra" – kommentálta a jelenséget a lapnak egy jobboldali elemző. Kiderül az is, hogy már most látszik:

nem csak a politikai pozíciókért, de a gazdasági erőforrásokért és a médiabefolyásért is nagy lesz a harc.

Vezércikküket, az Első karaktert Leimeiszter Barnabás jegyzi, aki a halálhoz, az elmúláshoz való viszonyulásunkról írt.

Magyar falu Program és interjú Medgyessy Péterrel

A mostani számban megnézték, hogy a vidéki Magyarországon milyen eredményeket értek el a kormánypártok az önkormányzati választáson. Ezenkívül foglalkoznak azzal, hogy a szavazóbázis megtartásában, további bővítésében nagy szerepe lehet a már futó Magyar falu Programnak.

Interjút olvashatnak Medgyessy Péter volt miniszterelnökkel, aki szerint bár a fővárosi győzelemmel a baloldal kapott egy esélyt, de a puszta összefogás 2022-ben már nem lesz elég.

- hangsúlyozza.

Megkezdődött az őszi parlamenti ülésszak, a lap új kisrovatában újságírók helyett a közemberek tudósítanak. Ezúttal Szabó Zsanett gyáli kozmetikus szemén keresztül mutatják be, hogy mi történt a T. Ház falai között.

A helyhatósági választás fővárosi eredménye igencsak átrendezte a politikai mezőt az elkövetkező öt évre. Mi lesz a fejlesztésekkel? Milyen lehet a kormány és a városvezetés kapcsolata? Fürjes Balázzsal, a Budapest és agglomerációja fejlesztéséért felelős államtitkárral is készült interjú.

Ukrán helyzet, romániai elnökválasztás

A felvidéki magyar pártok egymással folytatott szövetségkötési keringőjéről ír a lap Tokár Géza politikai elemző kommentárjaival. Továbbá az ukrajnai földtulajdon-liberalizáció terveiről, az ukrán földhelyzetről; valamint a romániai elnökválasztásról, és annak vezető jelöltjeiről is lehet olvasni a külpolitikai rovatban.

Nemzetközi témájú publicisztikát írt Schöpflin György professzor az EU aktuális intézményi válságáról,
valamint Greg Sheridan, a The Australian szerkesztője az ausztrál modellről.

Precedens és Makronóm

A Precedens rovatban szó lesz a nemzetállami keretek felszámolásának híveivel, a drasztikus integrációpárti Ettore Recchi és Adrian Favell könyve alapján.

A Makronóm rovatban pedig Eric Stewart-tal, az Amerikai–Magyar Üzleti Tanács elnökével olvashatnak interjút, aki az Egyesült Államok és az EU közötti szabadkereskedelmi megállapodást támogatná, ugyanakkor jogosnak tartja, hogy az USA kereskedelmi háborúba kezdett Kínával.

A lap további tartalmáról itt olvashatnak bővebben.