Gyurcsány Ferenc volt testőre lesz a budapesti önkormányzat rendészeti igazgatója

Karácsony Gergely; Gyurcsány Ferenc; Molnár Csaba
Budapest, 2017. október 23. Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt elnöke, Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke (b-j) Budapesten, a Vértanúk terén ahol ellenzéki pártok vezetői megkoszorúzták a mártírhalált halt Nagy Imre miniszterelnök szobrát 2017. október 23-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Handl Tamás, Gyurcsány Ferenc egykori testőre válthatja Pető Györgyöt a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság igazgatói posztján. Mindez világosan bizonyítja, hogy Karácsony Gergely nem tud ellenállni a neki dirigáló régi, balliberális világnak. Mindennek az eredménye, hogy Karácsonynak Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon parancsára legalább öt főpolgármester-helyettest kell kineveznie. Így helyet kaphat majd Gy. Németh Erzsébet, Tüttő Kata és Kiss Ambrus is. Karácsony minden bizonnyal a balliberális elit felszólításának eleget téve a Szent István parkban tervezett Szent István-szobrot sem akarja.
Vágólapra másolva!

Handl Tamás válthatja jövő szerdától Pető Györgyöt a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) igazgatói posztján – derül ki a Fővárosi Közgyűlés jövő keddi alakuló ülésére benyújtott előterjesztésből. Karácsony Gergely főpolgármester az általa jegyzett – a Budapest.hu oldalon közzétett – előterjesztésben Pető György közszolgálati jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését javasolja. A rendészeti igazgatóság élére Handl Tamást, a Főpolgármesteri Hivatal köztisztviselőjét javasolja határozatlan időre a főpolgármester. Mindezt a Mandiner vette észre.

Handl korábban Gyurcsány Ferenc testőre volt.

Gyurcsány Ferenc irányítja Karácsonyt. A képen az előző MSZP-elnöknek magyaráz, Karácsony zavartan (vagy erőltetetten) mosolyog Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Gyurcsány és Bajnai irányítja Karácsonyt

Karácsony eme előterjesztése is világosan mutatja, amit már a választás előtt is tudni lehetett, hogy a balliberális főpolgármestert teljes mértékben Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon irányítja. Mindezt jól bizonyítja, hogy sorra kerülnek elő azoknak a nevei, akiket helyettesének kell kineveznie. Már ötnél tartunk.

Ez azt jelenti, hogy egyrészt minden érdemi döntést el fognak venni Karácsonytól, másrészt megint szocialista-liberális kifizetőhely lesz a Városháza, Karácsony háta mögül egyszerűen szét fogják lopni a Városházát. Ahogy arra Zugló esetében Karácsony Gergely korábban már maga is utalt.

Így tehát nyilvánvaló, hogy Karácsony teljes mértékben képtelen ellenállni a bukott balliberális politikusok nyomásgyakorlásának.

A legfrissebb hírek szerint Karácsony Tüttő Katát, Gy. Németh Erzsébetet, Kerpel-Fronius Gábort, Dorosz Dávidot és Kiss Ambrust tenné meg a helyettesének. Hogy az MSZP-s Tüttő Katát és a DK-s Gy.Németh Erzsébetet is ki kell neveznie, az Karácsony nyílt megalázása. A Gyurcsány vezette balliberális tábor deklarálni akarja, hogy Karácsonynak nincs szava, azokat is ki kell neveznie, akiket korábban alkalmatlannak tartott. Mint közismert: egy nyilvánosságra került felvételen Karácsony mind Tüttő Katáról, mind Gy. Németh Erzsébetről lesújtó véleményt fogalmazott meg. Kiss Ambrus pedig mind Gyurcsányhoz, mind Bajnaihoz közel áll. Az öt balliberálist jelöltet ebben a cikkünkben mutattuk be részletesen.

Karácsonyt bábon rángatja a bukott balliberális elit Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Karácsonynak Szent István szobra sem tetszik

Arról is beszámoltunk, hogy az új baloldali főpolgármestert szolgai módon támogató, annak minden mozdulatáról lelkesen beszámoló propagandalap, az Index adta hírül, hogy Karácsony Gergely a Szent István téri Szent István-szobor felállításának felfüggesztését tervezi a fővárosi közgyűlés alakuló ülésén. Karácsony indoklása szerint teljes körű egyetértés szükséges annak érdekében "hogy meghatározzák a szobor pontos helyét". Na, persze.

A valóság az, hogy az ügynek szimbolikus jelentősége van, hiszen korábban a kommunista, és az emberek kivégzésére parancsot adó filozófus, Lukács György szobra állt a parkban, amelynek eltávolításáról, és annak helyén Szent István szobrának felállításáról még a korábbi, jobboldali városvezetés döntött.

Az eset már akkor is felháborodást váltott ki a filozófussal szimpatizáló balliberális értelmiség körében: ahogy megírtuk, Demszky Gábor és a néhai Heller Ágnes vezényletével tüntettek is néhányan a szoborért. Így vélhetően Karácsony és a mögötte álló, most visszatérőben lévő baloldali elit a mostani húzásával akar bosszút állni a nemzeti oldalon az általuk tisztelt kommunista filozófus szobrának korábbi, érthető okokból történő eltüntetése miatt.

Karácsony Gergely titokban egyeztetett Bajnai Gordonnal

Bajnai embere is fontos posztot kaphat

Bajnai Gordon egyik legfőbb bizalmasa lehet a Karácsony Gergely vezette Budapest új főjegyzője – írta meg korábban elsőként az Origo. Később Karácsony elismerte, hogy számít Tordai szolgálataira, de pontos posztot nem nevezett meg számára.

Tordai nemcsak a korábbi balliberális kormányfőkhöz kötődik szorosan, hanem a Soros György által pénzelt Átlátszóhoz is.

Ezek a fejlemények is világosan mutatják, az új politikai korszakot hirdető főpolgármester képtelen ellenállni a 2010 előtti szereplők politikai nyomásgyakorlásának, a jelek szerint bármit meg lehet vele csinálni. A szociálliberális hálózat pillanatok alatt Karácsony fejére nőtt. Gyurcsány és Bajnai Karácsony feje felett alkudozik, hogy ki legyen a főjegyző. (Felmerült egyébként főjegyzőként Gyurcsány korábbi belügyminisztere, a szocialisták kipróbált harcosa, Lamperth Mónika is.)