A Dunába dobálják a bérelhető rollereket

Vágólapra másolva!
Egyszerre két bérelhető elektromos rollert, Lime-ot kellett kihalászniuk a Dunából a mágneshorgászoknak. Elmondásuk szerint egy harmadik a városligeti tóban van, de azt nem találták meg – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Két mágneshorgász férfi halászott ki a Dunából két rollert. A városligeti tóban is eltűnt egy, de azt nem találták meg. Feltételezhetően valaki kiszedte és elvitte, de az is lehet, hogy teljesen elsüllyedt.

Megkerestük azt is, kivettük. A harmadik máshol lett volna, de annak nem akadtunk a nyomára" – mondta a Borsnak az egyik horgász.

A rollerek nagyjából 20-30 kilót nyomnak, ezért is volt nehéz munka kiszedni őket a folyóból.

"Alapvetően mágnessel horgászunk, de a rollereket ez nem vette ki, így szükségünk volt egy háromágú vasmacskára is, hogy ki tudjuk emelni a járműveket.

Ez nem volt egyszerű, mivel körülbelül húsz méter magasra kellett felemelni a hídra, amin álltunk, és közben a hajóforgalmat is figyelni kellett"

– mondta a horgász. Hozzátette, hogy maga a cég is kivehette volna, hiszen a rollerek interneten keresztül küldik a pontos helyüket. Az egyik nagyjából két hete lehetett a Dunában.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy kik dobták a vízbe a rollereket, de

az akkumulátoruk súlyosan károsítja a vizeket.