Kamionnal hozták Magyarországra a hasist és a kokaint - videó

2019.11.05. 15:43

Két magyar férfi Spanyolországból, kamionnal csempészte be a kábítószert Miskolcra. Onnan már nem tudták továbbvinni, mert a rendőrök elfogták őket.

B. András és J. László tavaly nyáron Spanyolországból csempészett kábítószert Magyarországra. Az egyik B. András vállalkozásához tartozó, Spanyolországból Miskolcra induló kamion rakománya közé rejtett el egy laptoptáskát, ami tele volt kábítószerrel. A férfi repülővel utazott, így előbb ott volt Miskolcon, ahol együtt várta a szállítmányt J. Lászlóval.

A kamion tavaly augusztus 6-án ért a telephelyre. Ott kivették a rakomány közül a táskát, amit áttettek egy autóba, és indultak volna Kazincbarcikára, de a rendőrök ekkor elfogták őket. A kocsi csomagtartójában megtalálták a táskát, amiben hasisgyanta és kokain volt. Ezek után a rendőrség házkutatást tartott a két férfi otthonában, ahol összesen 2.800.000 forintot és 4650 eurót foglaltak le.

A nyomozás során kiderült, hogy B. András több rendbeli hamis magánokirat felhasználásával is gyanúsítható. J. Lászlót és B. Andrást letartóztatták. A rendőrök befejezték a nyomozást, az ügy iratait elküldték az ügyészségnek.