Autó és vonat ütközött késő délután a Veszprém megyei Balatonkenesén, a Koppány sori vasúti átjáróban. A katasztrófavédelem szerint a tűzoltók áramtalanították a kocsit.

Vonattal ütközött egy autó kedd este Balatonkenesén, a baleset miatt egy-másfél órát késnek a vonatok az észak-balatoni vasútvonalon - közölte a Mávinform a honlapján.

Az oldal azt írja, hogy a Tapolcáról Székesfehérvárra tartó személyvonat Csittényhegy megállóhely előtt ütközött egy vágányra sodródott személygépkocsival. A baleset nem vasúti átjáróban történt.

A Mávinform tájékoztatása szerint a balesetben a kocsi vezetője súlyosan megsérült.Az utasokat a vasúttársaság pótlóbusszal szállította tovább Csajágig.

A helyszíni szemle és a műszaki mentés idején Csajág és Balatonkenese között pótlóbuszok járnak, az átszállások miatt az észak-balatoni vonalon 60-90 perccel hosszabb menetidőre kell számítani - áll a közleményben.

Frissítés: Befejezték a helyszínelést az észak-balatoni vasútvonalon, már nem járnak pótlóbuszok Csajág és Balatonkenese között.