Vasárnapról hétfőre virradóra meggyilkoltak egy 85 éves asszonyt Szalonnán. A rendőrség négy férfi fogott el, akik gyanúsíthatóak a gyilkossággal. A helyiek a történtek után rettegnek, hogy ők is úgy járnak, mint az asszony – írja a Blikk.

Az asszony otthonát hétfőn és kedden is ellepték a rendőrök, még egy drónt is bevetettek. Valószínűleg a gyilkos fegyvert kereshették. Az özvegyasszony egyedül élt a házban, teljesen egészséges volt, a gondozójának csak apróbb feladatai voltak. A holttestet is ő találta meg, szinte sokkot kapott.

Úgy tudom, Irénke csupa vér volt, a testére pedig egy fotel volt ráborítva. Azóta nagyon félünk, a férjem egy fejszét tett az ágyunk mellé, hogy azonnal cselekedni tudjon, ha ránk törnek. Mindenki retteg, hogy ugyanúgy jár, mint Irénke" – mondta a Blikknek egy helyi asszony.

Forrás: Police.hu

Az asszony egyik ismerőse elmondta, hogy az asszony korábban egy mészkőgyárban dolgozott, a férje pedig bányász volt.

"Miután a bácsi meghalt, Irénke kapta meg a megemelt nyugdíját, és szerintem ez okozta a vesztét is. Többektől hallottam, hogy még azt is elmondta, hogy az ágya alatt tartotta a bankókat. Valami gazember pedig úgy gondolhatta, hogy mindenáron megszerzi a nehezen összespórolt vagyonkáját" – mondta az ismerős.

Forrás: Police.hu

Az asszony lánya a Blikknek elmondta, hogy ő a testvérétől tudta meg, hogy mi történt, azóta szóhoz sem jut.

Mindig mondtam neki, ne legyen mindenkivel annyira barátságos, mert kihasználják, nem hallgatott rám – mondta a gyászoló nő.