Két férfit egy év nyolc hónap, társukat egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélt nem jogerős határozatával a Mohácsi Járásbíróság tiltott állatviadal szervezése és állatkínzás miatt - írta honlapján a Pécsi Törvényszék.

A keddi ítéletről beszámolva azt írták, a férfiak megegyeztek, hogy a staffordshire terrier kan kutyákkal állatviadalt tartanak, és a bíró a harmadrendű vádlott lesz. Az állatoknak az első- és a másodrendű vádlott volt a gazdája. Az állatokat tavaly júliusban uszították egymásnak a mohácsi vágóhíd egyik helyiségében, az állatviadal nézői - a vádlottak ismerősei - kívülről figyelték a küzdelmet.

IllusztrációForrás: nhspca.org

A kutyák testszerte harapták egymást, az első- és másodrendű vádlott eközben még verte is az állatokat, hogy tovább hergelje őket.

A harmadrendű vádlott pedig akkor sem vetett véget a viadalnak, amikor a kutyák már véresre marcangolták egymást.

A tiltott állatviadal szervezőit a Terrorelhárítási Központ egysége fogta el, a viadal közben.Az ítélet szerint a vádlottak a szabadságvesztés kétharmadának letöltése után bocsáthatók feltételes szabadságra.

A határozat kihirdetése után a vádlottak enyhítést, illetve felmentést kértek, az ügyész a büntetések súlyosításáért fellebbezett, így a bíróság ítélete nem jogerős.