A választók döntését figyelembe kell venni, a kormány a budapesti vezetés nélkül nem dönt a beruházásokról - mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője Karácsony Gergellyel közösen tartott tájékoztatóján.

A felek elmondták, hogy az atlétikai világbajnokságra épülő stadiont leszámítva minden sportberuházás megvalósul a fővárosban. Karácsony elmondta, hogy a kormány nem tervez külön Budapest-törvényt beterjeszteni.

Gulyás Gergely közölte, hogy a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában folytatódnak az egyeztetések arról, hogy milyen fejlesztéseket akar Budapest.

Nem lesz a védelmi bizottság vezetője Karácsony

A kormány a 3-as metró fejlesztési pénzét odaadja - derült ki a tájékoztatón. Karácsony elmondta, hogy Tarlóssal szemben nem akar a fővárosi védelmi bizottság elnöke lenni, ezért Budapesten az árvízi védekezésért a kormány felel majd.

Karácsony Gergely főpolgármester (b) és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter nyilatkozik a sajtónak a Karmelita kolostor előtt 2019. november 6-án, miután Karácsony Gergely a miniszterelnök meghívására részt vett a kormány ülésénForrás: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony és Gajda Péter kispesti polgármester is tartott a Honvéd-szurkolók nyomásgyakorlásától, ezért igent mondott a kispesti futballstadion megépítésére. Karácsony igent mondott a kézilabda-stadion megépítésére is, annak ellenére, hogy nem egy multifunkciós csarnokról van szó, csak "fapados" lesz.

Az atlétikai stadionnál időt kért november végéig, a kormány jelezte, hogy ha nem születik döntés, akkor az eseményt megpróbálja vidékre vinni - hangzott el a tájékoztatón.

Kérdéses a szuperkórház jövője

A fővárosi szuperkórházból ebben a formában nem kér Karácsony, a rendelőintézetekre akarja helyezni a hangsúlyt. Gulyás Gergely jelezte, hogy a rendelőintézetek kapcsán a kerületekkel kell tárgyalni. 

A Városliget kapcsán a Nemzeti Galéria és a Magyar Innováció Háza megépítését nem támogatta, ezzel szemben Karácsony igent mondott a Néprajzi Múzeumra és a Zene Házára, a színházra viszont nemet. Nem zárkózott el, lehetséges, szimbolikus dolognak tartotta a Regnum Marianum templom régi helyén való újjáépítését.