A parkolási maffia zászlóshajójának számító, egykori centrumos Kupper András cégétől venne Zugló új szocialista vezetése 76 parkolóautomatát, amelynek darabja legalább kétmillió forintba kerül. A legújabb mutyigyanús szoci businessel kapcsolatos javaslatot természetesen Horváth Csaba polgármester terjesztette a kerületi közgyűlés elé. Kuppert korábban nyolcvanezer rendbeli csalás miatt elítélte a bíróság, volt cégének 23 vezetője ellen pedig jelenleg is eljárás zajlik.

Horváth Csaba, Zugló új MSZP-s polgármestere úgy döntött, hogy a Demszky-Hagyó-éra hírhedt parkolási maffiózója, Kupper András C-Ware Kft. nevű cégétől rendel a XIV. kerület vezetése 76 parkolóautomatát, amelynek darabja legalább kétmillió forintba kerül.

Karácsony Gergely és Horváth CsabaForrás: MTI/Máthé Zoltán

Horváth az automaták telepítését és karbantartását is Kupper cégére bízná egy négyéves időszakra. A karbantartás egyébként havi negyvenezer forintjába kerül majd a zuglói adófizetőknek. Az MSZP-s politikus annyira komolyan veszi a szabad versenyt, hogy más cég nem is indulhatott a közbeszerzésen, csak a C-Ware Kft. Ahogy az közismert, 2010 előtt Kupper András volt a fővárosi parkolási maffia feje, akinek a tulajdonában állt a Centrum Parkoló Kft. 

Kuppert korábban nyolcvanezer rendbeli csalás miatt elítélte a bíróság,  mivel a Centrum engedély nélkül szedett parkolási díjat az Állatkerti úton. A volt cége 23 vezetője ellen pedig jelenleg is eljárás zajlik csalás vádjával. 

A „nagyobb átláthatóság és a XXI. századi szellemiségű városvezetés jegyében" a parkolóautomaták egyébként nem fogadnak el bakkártyát, fizetni így csupán a visszaélésre alapos okot adó készpénzes módszerrel lehet. 

A Horváth Csaba által beterjesztett parkolási businessről a zuglói közgyűlés már most csütörtökön dönthet. 

A hírhedt parkolási maffiózó amúgy nem most kezdi a zuglói businesst, hanem már 2017-ben 207 darab parkolóautomatát helyezett el a cége a XIV. kerületben. Zugló polgármestere pedig akkor nem más volt, mint Budapest újonnan megválasztott vezetője, Karácsony Gergely.