Ocsmány stílusban beszél egy elemzőről a józsefvárosi polgármester és a bukott miniszterelnök-jelölt

2019.11.06. 18:05

Az októberi 13-i önkormányzati választások után egyre több botrány alakul ki az ellenzéki polgármesterek körül. A Pesti Srácok írta meg, hogy az egykori Klubrádió-alkalmazott Pikó András, Józsefváros polgármestere, és Lattman Tamás bukott (és riszint saját maga által kinevezett) MSZP-s miniszterelnök-jelölt primitív módon megpróbálni megalázni Párkányi Esztert, az Alapjogokért Központ elemzőjét. Az ízléstelen szemtelenkedés ellenére, a balliberális nővédő szervezetek mélyen hallgatnak.

Az Alapjogokért Központ elemzőjét, Párkányi Esztert megalázta a balliberális oldal két szereplője - írja a Pesti Srácok.

A klubrádiós polgármester, Pikó András, a választások után három héttel nem talált jobb szórakozást, mintsem korábbi állítólagos elemzői tévedesék idézését közösségi oldalán.

Pikó azt írja közösségi oldalán, hogy: Annyira bírnám, ha lenne benne egy politikai elemzés Párkányi Esztertől, a Fidelitas volt szóvivőjétől és az Alapjogokért Központ elemzőjétől, aki a kampány alatt tanúsított "tudományos alapossággal" elemezné a józsefvárosi választási eredményt.

Itt már egy határt átlép Pikó azzal, hogy megkérdőjelezi a valóban kvalifikált Párkányi Eszter szakmai tudását, hiszen  Pikó már a választási eredmények ismeretében bölcselkedett, majd igyekezett kigúnyolni Párkányi Esztert.

Az ízléstelen szerencsétlenkedés itt nem állt meg, a kommentekhez a volt MSZP-s miniszterelnök-jelölt Lattmann Tamás is csatlakozott. Ez azért is érdekes, mert Lattman kutatási és szakterületei között szerepel a nemzetközi humanitárius jog, az emberi jogok védelme is.

Ő azt írta, hogy 

Az Alapjogokért Központ az a hely, ahol még az alapszakos diplomájukat sem megszerzett "elemzők" osztják az okosságot a propagandamédiában. Igaz, legalább csinosak. Vajon milyen funkcióik vannak még?

A nőiességet megalázó hozzászólást Pikó természetesen nem törölte, nem moderálta, nem határolódott el tőle, vagyis mélységesen egyetért vele.

Pikó AndrásForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Tapsol a baloldal, a nővédő szervezek hallgatnak

Pikó bejegyzését egyébként a baloldal politikusa kedvelte, az egyetértők között van például a saját országát Brüsszelből támadó, abortuszpárti nőgyógyász, Cseh "Katka", illetve a magyarságot és a kereszténységet szorgalmasan gyűlölő Homonnay Gergely is.

Külön Lattman bejegyzését is többen kedvelték, például mindenkinek az érzéseire és jogaira objektíven odafigyelő mérce.hu munkatársa, Kis György Márk is, aki a bejegyzést meg is osztotta.

Párkányi Eszter a Pesti Srácoknak azt mondta, hogy november 7-én lesz az alakulóülés Józsefvárosban,

így azzal is tölthetné az idejét a polgármester, hogy arra készül, de inkább a hergelést választotta a Facebook-oldalán. Az Alapjogokért Központ elemzője azt is mondta, hogy azok, akik egyébként mindenhol szexizmust kiáltanak most tényként kezelik, hogy egy fiatal lány csak akkor érvényesülhet, ha az eszén kívül „egyéb funkciói" is vannak. Ez szánalmas, de sajnos lehet, hogy az ő világukban tényleg ez a realitás.

Nálunk viszont nincsenek kvótanők, nem azért diplomázhattam le és nem azért lettem elemző, mert nő vagyok!

– mondta Párkányi Eszter.

A balliberális oldalhoz tartozó nővédő szervezetek az esettel kapcsolatban valamiért eddig nem fejezték ki felháborodásukat.