Megtudtuk, jelenleg így áll a lúgos támadó, a volt kórházigazgató ügye

2019.11.06. 16:51

Az alkotmánybírósághoz fordult az az egykori kórházigazgató, aki az ítélet szerint lúggal öntött le volt barátnőjét. Ahogy azt az Origo az ügy még folyamatban van. Közben a maradandó sérüléseket elszenvedő nő a Blikknek azt mondta, azt kellene megérteni, hogy ez a férfi az egész társadalomra jelent veszélyt.

"Folyamatban lévő üggyel kapcsolatban nem adunk felvilágosítást" – ezt mondta megkeresésünkre az Alkotmánybíróság szóvivője Szántó Georgina. 

ítélethírdetés - Háttal a volt kórház igazgatóForrás: Csudai Sándor - Origo

A volt kórház igazgató azután fordult az Alkotmány bírósághoz, hogy jogerős ítélet született az ügyében. A férfi korábban a Kúriához is fordult, ezután másodfokra ugyan visszakerült az ügy, de később ismét elítélték a férfit.

Az ítélet szerint végleg eltiltották az orvoslástól, és 11 év börtönt kapott.A férfi egészen az alkotmányjogi panaszt azért adta be, mert az eljárásjogi törvény tavaly júliusi módosításával szűkebbek lettek a fellebbezési lehetőségek. Most úgy gondolja, az alkotmányos jogai sérültek azzal, hogy ez a menekülőút kisebb lett, és az Alkotmánybírósághoz fordult, azt kérve, tárgyalják újra a büntetőügyét.A jogerős ítélet szerint az egykori orvos 2013-ban volt barátnőjére annak lakásában támadt rá. Előbb elkábított aegy injekcióval, majd maró anyaggal öntötte le, a lábait és a nemi szervét. Mindezt az ítélet szerint azért, mert a nő szakított vele.

Amikor meghallom, hogy bármilyen új fejlemény van az ügyben, sem enni, sem aludni nem tudok napokon át mondta Blikknek a megtámadt nő, Renner Erika.

Renner ErikaFotó: Mudra László - Origo

Ez már rég túlnőtt azon, hogy az ember rám veszélyes: azt kellene megérteni, amit a Kúria is kimondott, hogy ez a férfi az egész társadalomra jelent veszélyt - tette hozzá.