Hamis adatokkal vállalt munkát, hogy társával kirabolják az öltözőszekrényeket

Vágólapra másolva!
A 17 éves fiú először a rokona adatait adta meg, hogy munkát tudjon vállalni egy üzemnél, ahol az éjszakai műszakban társával együtt feltört és kifosztott három öltözőszekrényt. Amikor lebuktak és kirúgták őket, elloptak egy teherautót, amit leadtak egy autóbontóban. 
Vágólapra másolva!

A 17 éves fegyverneki fiú egy éve egy kiskunfélegyházi cégnél akart dolgozni, de mivel túl fiatal volt még, nem vállalhatta több fizetésért az éjszakai munkát.

Mivel a fiú nagyon hasonlít az unokatestvérére, aki már nagykorú, lefényképezte annak személyes iratait, és azokat felhasználva vállalt munkát. Így azonban a adóhatóság nyilvántartásába hamis adatok kerültek.

Két nappal azután, hogy elkezdett dolgozni, a fiú és 24 éves társa felfeszítette az üzemi öltöző három szekrényét az éjszakai műszakban. A szekrényekből órát, pénzt és mobiltelefont loptak el, majd megpróbáltak felfeszíteni másik nyolc szekrényt is.

Aztán két nap múlva megtalálták az ő öltözőszekrényükben a telefont és az órát.

Amikor tetten érték őket, azonnal kirúgták mindkettőjüket, ezért gyalog indultak haza késő este.

Elhatároztak, hogy szereznek egy autót, ezért bementek egy nyitott telepre, ahonnan elloptak egy nyitva hagyott teherautót és hazamentek Fegyvernekre.

Az autót a rendőrök másnap megtalálták szétbontva egy autóbontóban. A fiatal fiú még akkor sem a valós adatait adta meg, amikor a rendőrök elfogták. Így az unokatestvére ellen indult eljárás.

Az ügyészség vádat emelt a fiatal és a felnőtt társa ellen. A 17 éves fiú ügyében próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott, míg a 24 éves férfira - aki többszörösen büntetett előéletű - börtönbüntetés kiszabását kérte. Ráadásul az idősebb tolvaj éppen felfüggesztett börtönbüntetését töltötte, ezért az ügyészség azt is indítványozta, hogy azt a büntetését is töltse le.