Karácsony Gergely magas fizetésekkel jutalmazza Gyurcsány Ferenc embereit

Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter és Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter a Világbank 2009-es Doing Buisness jelentéséről és Magyarország üzleti környezetének helyzetéről tartott sajtótájékoztatón
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely bőkezűbben osztogatja a fővárosi önkormányzati cégekben járó fizetéseket, mint Tarlós István. Draskovics Tibor, Gyurcsány Ferenc egykori minisztere például 644 ezer forintot keres majd havonta, míg az elődjének 500 ezret szavaztak meg 2014-ben.
Vágólapra másolva!

Kedden a Fővárosi Közgyűlés megválasztotta a budapesti önkormányzati cégek új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjait. Karácsonyék a korábbinál magasabb fizetéseket juttatnak a tagoknak, tehát megemelték a 2014-ben megszavazott, Tarlós-féle fizetéseket - írta a 444.hu

Draskovics a fizetési lista élén

Mindennek alapján Draskovics Tibor, Gyurcsány Ferenc egykori minisztere, aki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának új elnöke, a minimálbér négyszeresét fogja kapni havonta.

A jövő évi minimálbérrel számolva 644 ezret fog keresni.

Draskovics elődjének 500 ezret szavaztak meg 2014-ben.

Draskovics Tibor (középen) nem szomorkodhat az új fizetése miatt Forrás: MTI

Egy másik volt szocialista miniszternek, az egykori MSZMP-s Kolber Istvánnak 322 ezres havi fizetés jut jövőre, aki a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatóságába ül be. Ugyanennyit fog keresni Bodnár Zoltán, a Fodor Gábor-féle Liberálisok 2014-es főpolgármester-jelöltje, öt éve viszont csak 160 ezres fizetést szavaztak meg ugyanezekre a posztokra.

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatósági elnöke Tordai Csaba lesz, aki szakállamtitkár volt a Bajnai-féle Miniszterelnöki Hivatalban, aztán ő lett az Átlátszó tulajdonosa, amiből most kiszáll.

Tordai a minimálbér háromszorosát, 483 ezer forintot fog kapni havonta.

Elődjének, Barts J. Balázsnak ennél jóval kevesebbet, 200 ezret szavaztak meg 2014-ben.

Gál J. Zoltán közel 500 ezer forint jut majd Forrás: MTI

Gál J. Zoltán sem járt rosszul

Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium egykori államtitkára, az MSZP korábbi pártigazgatója a BKV igazgatóságában folytatja, havi 322 ezer forintért cserébe, szemben az öt éve megszavazott 250 ezer forinttal.

Gál J. Zoltán, Gyurcsány Ferenc egykori államtitkára és Karácsony idei kampányfőnöke 483 ezer forintot fog keresni jövőre a Városüzemeltetési Holding igazgatósági tagjaként.

Pont annyit, mint Lakos Imre egykori újbudai alpolgármester, az SZDSZ volt budapesti elnöke.
A DK-s Élő Norbertnek a választáson nem sikerült bejutnia a közgyűlésbe, de felügyelőbizottsági tagként havi 290 ezer forinttal vigasztalódhat. 2014-ben csak 210 ezer járt volna neki.