Kocsis Máté, Józsefváros országgyűlési képviselője nyílt levelet intézett a csütörtökön megalakuló VIII. kerületi képviselő-testülethez.

A Józsefvárosi Önkormányzat új képviselő-testületének alakuló ülésére szóló meghívójukat csütörtökön kézhez kaptam, azonban előzetesen egyeztetett hivatalos elfoglaltságom miatt sajnos nem tudok azon részt venni, emiatt elnézésüket kérem - olvasható Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetőjének nyílt levelében, amit a közösségi oldalán tett közzá. Engedjék meg azonban, hogy jelen levelemmel igyekezzek pótolni távolmaradásomat, egyúttal kérem, tegyék lehetővé, hogy az ülésen a Fidesz-KDNP egyik képviselője felolvassa - tette hozzá. 

Kocsis Máté, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője nyílt levelet írt a józsefvárosi képviselőknekFotó: Csudai Sándor - Origo

Kocsis Mát többek között arról írt, hogy szép, de embert próbáló feladat előtt állnak.
2006 és 2018 között ültem az Önök székeiben: képviselőiben, alpolgármesteriben és háromszor választottak meg a józsefvárosiak polgámesternek is, kétszer pedig országgyűlési képviselőnek. Tizenkét év tapasztalatai és tanulságai alapján bizton állíthatom: szinte soha nem kerül majd az asztalukra olyan javaslat, amivel mindenki maradéktalanul egyetért. Ennek ellenére az alapos megfontolás és a lefolytatott viták után határozott döntéseket kell majd hozniuk, vállalva annak minden kockázatát és a vele járó konfliktusokat is - tette hozzá. Higgyék el, a túlzó kétkedés, a remegő kéz, és a pusztán időhúzásra használt bizonytalanság a város számára mérhetetlen károkat okozhat. Az Önök első számú feladata Józsefváros mindenre kiterjedő fejlesztése és biztonságos működtetése. Nem az a fontos, hogy a székben ülők népszerűek-e, hanem hogy Józsefváros az-e. Kerületünk az elmúlt években rengeteget fejlődött és egyre népszerűbb is. Tennivaló azonban számos van még, kérem, tegyenek meg mindent ezek elvégzéséért!