Egy gyöngyösi házaspár három éve halálra éheztette másfél éves kislányát, Kiarát. Az apa azt állította, hogy szinte mindig dolgozott, a felesége dolga volt ellátni a gyerekeket. Kiara azonban csontsovány volt és éhen halt, nővérét pedig azonnal kiemelték a családból. Az anyát jogerősen 18, az apát pedig 15 évre ítélték. Most a nagymama venné magához a kislány nővérét.

"Három éve, hogy Kiara nővére nevelőszülőhöz került, eddig minden második szombaton látogathattam őt" – mondta a Blikknek a kislány nagymamája.

Az unokám a közeli kisvárosban református iskolába jár, mellette táncolni, úszni, lovagolni tanul. Valamennyi látogatás ünnep a számunkra, alig várjuk a találkozást. Azonban hétfőn a gyámhatóság közölte, hogy többet nem látogathatom meg a kis unokámat.A kisgyereket ugyanis örökbe akarják adni, és akár külföldre is elkerülhet.

A nő pár napja írt egy kérelmet, hogy szeretné örökbe fogadni az unokáját, amit a gyámhatóság a korára hivatkozva visszavonatott vele. Ezt hallva előbb a kislány mostohabátyja, Ádám majd az Aszódon gimnáziumba járó, kollégiumban lakó 17 éves mostohanővére döntött úgy, hogy magához enné a lányt.

Egyelőre nincs döntés az ügyben.