A család az egyik legfontosabb egészségvédő faktor; a családokba történő befektetés az egészségügyi prevenciót is erősíti - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár a Magyar Nemzet pénteki számában.

Novák Katalin emlékeztetett arra, hogy például Kopp Mária kutatásából is tudjuk: az apaság hozzájárul a férfiak egészségének megőrzéséhez. 

A családpolitika áttételesen mindig egyéb területekre is vonatkozik, ami által végeredményben forrásokat takaríthatunk meg - mondta az államtitkár a lapnak.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkáraForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Kijelentette: amennyiben nem figyelünk oda a demográfiára, akkor ötven év múlva nem beszélhetünk majd egészségügyről, oktatásról és szociálpolitikáról sem.

Novák Katalin elmondta: a családvédelmi akciótervnek mindenképpen lesz folytatása,  hiszen a kormánynak van egy olyan vállalása, hogy folyamatosan bővíti a családtámogatások körét. Noha biztos számokat még nem tud mondani, de azt remélik, hogy a családvédelmi akcióterv II. hatása volumenében megegyezik majd az első fáziséval - tette hozzá az államtitkár.