A tárnoki férfi múlt hét pénteken brutális kegyetlenséggel meggyilkolta a feleségét, majd maga hívta a rendőrséget. A Bors információi szerint a férfi skizofrén, és pont a gyilkosság előtt váltottak nála gyógyszert.

A tárnoki ház előtt többen is mécseseket gyújtottak, így emlékeztek a múlt hét pénteken meggyilkolt nőre. Azóta az is kiderült, mi történt vele.

A férje először megkötözte a kezeit, fojtogatta, kiszúrta a szemeit, majd többször torkon és mellkason szúrta, végül agyonverte egy sólámpával.

A szörnyűségek közben a nő nagymamája ugyanabban a házban, egy másik szobában aludt.

Kiderült, hogy a férfinál 10 éve diagnosztizáltak skizofréniát.

Azóta mindent megtett azért, hogy tisztán tartsa a tudatát, nem ivott és rendesen szedte a gyógyszereit.

"Rajongásig szerették egymást, Zsolt a tenyerén hordozta Zsuzsit. Az asszony is imádta a férjét, még úgy sem mondott le róla, hogy pontosan tudta, tragédia lehet a vége, ha nem tartják kordában férje betegségét. Mi nem is tudtuk, mi a gond, hiszen Zsolt mindig kedves, mosolygós volt, Zsuzsi felé sem volt egyetlen rossz szava sem, csak abból sejtettünk valamit, hogy Zsuzsi egyszer megemlítette: addig szerencsés, míg Zsolt szedi a gyógyszereit – mondta a Borsnak egy helyi lakos.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A gyilkosság előtti napokban azonban megváltoztatták a férfi gyógyszereit. Könnyen lehet, hogy ez volt rá rossz hatással.

Nem értjük, miért nem tartották pár napig megfigyelés alatt a gyógyszerváltás után. És akkor Zsuzsi még élne, Zsoltnak pedig nem kellene együtt élnie a gyilkosság tudatával – mondta az egyik ismerősük.

A helyiek szerint kész csoda, hogy a másik szobában alvó nagymamára, és a szomszédban élő anyukára nem támadt rá a férfi. Mióta rájött, hogy mit tett, teljesen összeroppant. Az előzetes tárgyalásán beismerte a gyilkosságot. Most elmegyógyintézetben várja a tárgyalását.