A balliberális propaganda reklámozza a Hitlert és Szálasit éltető jobbikos politikust

Vágólapra másolva!
Budai Lóránt jobbikos politikus nemrég még Hitler és Szálasi gondolatait terjesztette, a balliberális propaganda ennek ellenére nem győzi közzétenni a vele készített nagyinterjúkat a jászberényi polgármester-választást követően. A kellemetlen kérdések természetesen nem kerültek szóba: a balliberális médiagépezet egy náci politikust mosdat, mert az érdekei úgy kívánják. 
Vágólapra másolva!

Budai Lóránt, a Jobbik jászsági politikusa közismerten a magyar közélet egyik legszélsőségesebb, legantiszemitább politikusa. Ez nem afféle vád, hanem konkrét tény: előbb a Magyar Idők, majd a HírTv talált olyan posztokat, amelyen nyíltan a náci ideológiát hirdette.

Nem is olyan régen még Adolf Hitlernek, a náci Harmadik Birodalom vezetőjének egyik gondolatát osztotta meg közösségi oldalán.

"Ha egy nemzet gyávává vált, és csak ezer ember maradt, akik valami nagyot akarnak, és akiknek erejük van az állam átalakítására, akkor ez az ezer ember a nemzet."

Hitler magyar szövetségese, Szálasi Ferenc is terítékre került a jobbikos politikusnál:

"A belső ellenség mindig kíméletlenebb, aljasabb, becstelenebb, könyörtelenebb, galádabb, erőszakosabb és véresebb, mint a külső. És mindezt a tulajdonságait nem nyíltan hordja, hanem burkolja vallásosságba, nacionalizmusba, felebarát-szeretetbe, hazaszeretetbe, mindenbe, csak hogy célját elérje. A külső ellenség mindig nyílt."

Mindezek mellett eltörpül, hogy sokáig a Magyar Gárda egyik fiókszervezetében a Szebb Jövőért Egyesület gárdamellényében szerepelt. A szervezet finoman szólva sem a cigány-, és zsidópártiságáról volt híres.

Forrás: Vadhajtások

Már eleve furcsa volt, hogy a komplett ellenzék, az MSZP-től Gyurcsányékon át a Momentumig valamennyi ellenzéki párt beállt a Szálasit éltető politikus mögé. Később kiderült, ez nem egyszerű támogatás volt, hanem annál sokkal több. Az ellenzék vezető politikusai ugyanis egy emberként sorakoztak fel Budai mögött: Gyurcsányné, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője, Karácsony Gergely, párbeszédes főpolgármester, és Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese is beszállt a kampányába, Fekete-Győr András, a Momentum elnöke pedig az utolsó pillanatban mondta le az egyik közös kampányrendezvényt.

A jászberényi választás lezajlott, Budai azt megnyerte, és a magát demokratikusnak nevező blokknál csak a hozzájuk köthető sajtó viselkedett furcsábban.

A balliberális propagandafelületek ugyanis fontosnak tartották a náci ideológiát hirdető Budait reklámozni.

Az Index és a 24 is interjút készített a Szálasival és Hitlerrel szimpatizáló politikussal a választás másnapján, előbbi felület például a következő, feltűnően baráti kérdéseket tette fel:

  • "Kicsit meglepettnek tűnt a vasárnap esti, jelentős arányú győzelmet hozó eredményhirdetést követő sajtótájékoztatóján. Nem számított erre?"
  • "Minek tudja be ezt a jelentős arányú győzelmet, hiszen október 13-án még csak 16, november 10-én viszont már több mint 3700 szavazattal szerzett többet, mint az eddigi polgármester?"
  • "Azt is mondta első nyilatkozatában, hogy mostantól egy Jászberény van. De mi lesz az első lépése?"

Bár feltehetően sok mindenkit érdekelt volna, az Index nem kérdezett rá Budainál: rendben van-e az, hogy pár éve még náci vezetőket dicsőített? A 24-nél is baráti hangulatú beszélgetés volt, ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel:

  • "Nem is aggódott a megismételt szavazás miatt? Arra azért nem számíthatott, hogy az október 13-ai szavazatkülönbséget a 268-szorosára fogja növelni."
  • "Mivel készül az alakuló testületi ülésre? Van valami gyakorlati, esetleg szimbolikus jellegű előterjesztése?"

Az Indexszel ellentétben a 24 legalább szóba hozta a nehezen megmagyarázható náci ügyeket, ugyanakkor az is igaz, hogy ez sokkal inkább tűnt mosdatásnak, mintsem valós érdeklődésnek. A portál munkatársának sikerült "a kormánysajtót" megvádolnia azzal, hogy a fejére olvasta Budainak a szélsőjobboldali ügyeit.