Vasárnap este egy taxisofőr beszorult a vecsési vasúti átjáróba, a peron és a vágány közé. Csak néhány másodpercen múlt, hogy nem gázolta halálra a vonat. 

A nő megpróbált kijutni, de akkor lecsapódtak a sorompók.

Az utolsó pillanatban tépte fel a kocsi ajtaját, és ugrott ki belőle.

Kollégánk nem sérült meg, de szörnyen megviselték a történtek, senkinek nem akar beszélni róla. Érthető, hiszen elveszítette az autóját, a munkáját. Most otthon pihen, próbálja újratervezni az életét"

-mondta a Blikknek a 6x6 taxitársaság egyik munkatársa.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta a lapot, hogy a taxis ellen eljárás indult, közlekedés elleni bűncselekmény miatt. 

A dombtetőre épült, vecsési vasúti átjáró éppen kettészeli a várost, ahol naponta több vonat halad át. Ha valaki nem elég figyelmes, könnyen beragadhat a két sorompó közé. 

A fiamtól tudom, hogy a vonat megint ledarált egy, a sínek között ragadt kocsit. Higgyék el, felér egy bátorságpróbával ezen a vasúti átjárón az átkelés. Pár hete ugyanitt robbant le egy másik autó. Utasai az utolsó pillanatig próbálták áttolni, mielőtt a gyorsvonat telibe kapta és eltolta egész a kanyarig

- mondta el a lapnak egy helyi, Dobrovitz Márton. 

Egy, a vasút mellett lakó kismama pedig arról panaszkodott, hogy olyan gyorsan csukódik le a sorompó és olyan sűrűn, gyorsan jönnek a vonatok, hogy gyalog is félnek átkelni azon az átjárón.