Vonatjegyre kért kölcsön egy idegentől, aztán eltűnt a csaló

Vágólapra másolva!
"Azt hiszem utcai csalás áldozata lettem, és ezzel kapcsolatosan szeretnék segíteni másoknak, hogy ne legyenek olyan jóhiszeműek, mint én voltam" - ezzel a levéllel kereste fel szerkesztőségünket egy olvasónk, akitől egy fiatal férfi pénzt csalt ki Budapesten. A idegen azt mondta neki, kiesett a táskáájából az irattartója, amiben a pénze is benne volt, de az utóbbit végül nem találta meg, így nem tud hazamenni. Megbeszélték, hogy a nő ad neki kölcsön, amit vissza fog adni, de azóta elérhetetlen.
Vágólapra másolva!

A nő éppen munkából ment haza november 8-án este, amikor egy fiatal férfi leszóllította közel az István utca és a Dózsa György utcai kereszteződésnél.

A férfi zavarodottan viselkedett, és éppen telefonon beszélt, amikor a nőhöz lépett.

Először el sem tudta mondani rendesen, hogy mi történt vele, a nő ezért nyugtatgatta és felajánlotta a segítségét. A férfi azt mondta neki, hogy az utcán sétált, amikor valaki szólt neki, hogy le van cipzárazva a táskája. A nyitott táskájából kiestek a holmijai. A férfi a bérlet és igazolványtartóját, és a kulcsát megtalálta egy kuka tetején.

Azt állította, hogy az egyik tartóban benne volt a pénze is, de mire az irattartóra rátalált, a pénze eltűnt, így nem tud volna hazamenni.

Megkérdezte a nőtől, hogy nem tudna-e neki kölcsönadni a vonatjegyre.

Mivel a nő segíteni akart neki, belement, hogy pénzt adjon a férfinak.

Telefonszámot cseréltek, de közben a férfi azt mondta, hogy már csak 1%-on van a mobiltelefon akkumulátora, ezért ki is kapcsolja a készüléket.

- írta a nő levelében.

De aztán hétfőn, vagyis tegnap este megírta neki, hogy fél hatkor találkozzanak a megbeszélt helyen.

Gyanútlanul oda is ment, azt remélve, hogy a férfi is ott lesz, de hiába várta. Próbálta felhívni, senki sem vette fel a telefont.

- tette hozzá.

A csaló azóta sem jelentkezett, áldozata viszont nem tesz feljelentést a rendőrségen, nehogy még ő kerüljön bajba.