"Azt hiszem utcai csalás áldozata lettem, és ezzel kapcsolatosan szeretnék segíteni másoknak, hogy ne legyenek olyan jóhiszeműek, mint én voltam" - ezzel a levéllel kereste fel szerkesztőségünket egy olvasónk, akitől egy fiatal férfi pénzt csalt ki Budapesten. A idegen azt mondta neki, kiesett a táskáájából az irattartója, amiben a pénze is benne volt, de az utóbbit végül nem találta meg, így nem tud hazamenni. Megbeszélték, hogy a nő ad neki kölcsön, amit vissza fog adni, de azóta elérhetetlen.

A nő éppen munkából ment haza november 8-án este, amikor egy fiatal férfi leszóllította közel az István utca és a Dózsa György utcai kereszteződésnél. A férfi zavarodottan viselkedett, és éppen telefonon beszélt, amikor a nőhöz lépett. Először el sem tudta mondani rendesen, hogy mi történt vele, a nő ezért nyugtatgatta és felajánlotta a segítségét. A férfi azt mondta neki, hogy az utcán sétált, amikor valaki szólt neki, hogy le van cipzárazva a táskája. A nyitott táskájából kiestek a holmijai. A férfi a bérlet és igazolványtartóját, és a kulcsát megtalálta egy kuka tetején.

Azt állította, hogy az egyik tartóban benne volt a pénze is, de mire az irattartóra rátalált, a pénze eltűnt, így nem tud volna hazamenni.

Megkérdezte a nőtől, hogy nem tudna-e neki kölcsönadni a vonatjegyre. 

Mivel a nő segíteni akart neki, belement, hogy pénzt adjon a férfinak.

Telefonszámot cseréltek, de közben a férfi azt mondta, hogy már csak 1%-on van a mobiltelefon akkumulátora, ezért ki is kapcsolja a készüléket. 

Megbeszéltük, hogy hétfőn fél 7 fele ugyanott találkozunk, mondván, hogy ott dolgozik a környéken és én is mondtam, hogy nem messze dolgozom. Azt mondta felhív hétfőn fél 6, 6 fele. Bemutatkozott telefonszám csere közben, hogy Horváth Ákosnak hívják. Mivel tudtam, hogy aznap már úgyis lemerült a telefonja, nem is írtam, nem is hívtam, ugyanígy tettem hétvégén is, lévén, hogy maximum a családomat és barátaimat zavarom hétvégi hívással

- írta a nő levelében. 

De aztán hétfőn, vagyis tegnap este megírta neki, hogy fél hatkor találkozzanak a megbeszélt helyen. Gyanútlanul oda is ment, azt remélve, hogy a férfi is ott lesz, de hiába várta. Próbálta felhívni, senki sem vette fel a telefont. 

Ennek ellenére tegnap este még mindig küldtem egy SMS-t, hogy jelezzen vissza, neki mikor lenne alkalmas, hogy visszaadja, amit kölcsönadtam, de semmi válasz, ma pedig megpróbáltam felhívni egy alkalommal, de szintén nem csengett ki"

- tette hozzá. 

A csaló azóta sem jelentkezett, áldozata viszont nem tesz feljelentést a rendőrségen, nehogy még ő kerüljön bajba.