Műfenyővel is lehet igazi a karácsony

Vágólapra másolva!
„A legszebb karácsonyfák műfenyőből készülnek, ugyanis azok lombozata egyenletesen sűrű, mindenhol ugyanúgy dekorálhatók, szabályos a sziluettjük, és nem hullik a levelük." – hívja fel a figyelmet a dekortrend.hu. „Egy filmbe illő karácsonyfához sok dísz, sok fényfüzér, és egy élethű műfenyő szükséges."
Vágólapra másolva!

A Dekortrend műfenyőket forgalmazó cég szerint azért érdemes a vágott fenyőfákról a műfenyőkre váltani, mert így nem kell a hidegben fát vadászni, törzset faragni, tűlevelet takarítani az ünnepek alatt. Emellett a műfenyők levele nem szúr, kis helyen is eltárolható, több évig használható, de akár el is ajándékozható.
Zelnik Péter, az Aqualing Kft. (Dekortrend) marketing vezetője leginkább azt kedveli a műfenyőkben, „hogy lent van a pincében.

Kifejezetten könnyű összeállítani, nem kell faragni a törzsét, továbbá nem szúr, ezért ez már egy közös program a gyerekekkel, és minden évben ugyanolyan szép.

„Eddig két alkalommal rendeztünk már karácsonyfa-szépségversenyt, idén lesz a harmadik." – meséli a szakember.

"Ha a megfelelő fát választjuk, akkor könnyű beleszeretni a műfenyőkbe." Forrás: Shutterstock

„Úgy látjuk, műfenyőből nagyon szép fákat készítenek az emberek, és csodás díszítési módok terjednek az interneten.A műfenyők sokkal jobban dekorálhatóak, mivel egyenletesen dúsak, jó teherbírásúak és szabályos a formájuk. Továbbá,

ha valaki egy műfenyőt minimum 4-5 évig használ, annak kisebb az ökológiai lábnyoma, mint ha igazi fát állítana.

"A vágott fenyő kontra műfenyő háborút a cég eldőltnek látja, hozzátéve, még azért sokan ragaszkodnak a valódi fához karácsonyra.

– ígéri a cég honlapja. Övék a legnagyobb kínálat műfenyőből, amely 42 különböző típust jelent, és ehhez adódnak a méretbeli különbségek, így összesen kb. 300 fa várja az vásárlókat.

A műfenyők 8 legnagyobb előnye:

1. Nem koszolja össze a vásárlót és a lakást.
2. Fotelből megvehető, házhoz viszik.
3. Januárban is csodásan néz ki.
4. Nincs többé favadászat a hidegben.
5. Nem kell befaragni a törzsét.
6. Évekre letudható a karácsonyfa vásárlást.
7. Mesébe illő karácsonyfa készíthető belőlük.
8. Óriási a választék: 42-féle fa közül lehet választani a dekortrend.hu oldalon.

„A nálunk elérhető műfenyők kétféle levéllel készülnek. A 2D-s tűlevelek apró lapokból állnak. Ezek kevésbé élethűek, viszont dús hatásúak. A 3D levelek térbeliek és a megszólalásig hasonlítanak az igazi fenyőlevelekre.

"Ha minden ág és ágacska a helyére került és takarják a törzset, akkor jöhetnek a fényfüzérek, majd a díszek, és így lesz a karácsonyfa filmbe illően tökéletes." Forrás: Shutterstock

A legszebb fák a kettő keverékei, amik a 2D-s levéltől dúsak, viszont a 3D-s levelektől élethűek.

A cég munkatársai a szép műfenyő egyik titkaként jelölik meg, hogy minden ágon, minden kisebb ágacskát ki kell hajtogatni.

„Ha minden ágacska más irányba néz, szép dús lesz a fenyőnk összképe. Ez időigényes munka, de társas tevékenységként kevésbé megterhelő. Ha minden ág és ágacska a helyére került és takarják a törzset, akkor jöhetnek a fényfüzérek, majd a díszek, és így lesz a karácsonyfa filmbe illően tökéletes." – ígérik.

A cikk megjelenését támogatta a dekortrend.hu.