Egyre több a migráns Magyarország határainál

2019.11.13. 11:53

Intenzíven növekszik az illegális bevándorlók száma Magyarország határainál, a tiltott határátlépést megkísérlők száma az idén már meghaladta a tízezret - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György elmondta, hogy változás tapasztalható az illegális bevándorlók állampolgársági összetételében, az előző hónapokhoz képest jelentős arányban jelentek meg közöttük szírek. Az embercsempészés módszerei is változnak, több európai ország határszakaszain alagutakat ástak a migránsok bejuttatására.

A tiltott határátlépést megkísérlők száma az idén már meghaladta a tízezretForrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A terrorizmus új dimenziója, hogy az illegális bevándorlók között komoly harci tapasztalattal felvértezett terroristák szivároghatnak be Európába - hangsúlyozta Bakondi György, megjegyezve, világszerte zajlik a terrorizmus elleni küzdelem, ezért a célországok egyre érdekeltebbek abban, hogy a biztonság érdekében határozott lépéseket tegyenek.

A műsorban ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy kedden Németországban három feltételezett iszlamista terroristát tartóztatott le a német terrorelhárítás Frankfurt közelében. A letartóztatott két török és egy német állampolgár házilag készített bombával és internetről vásárolt fegyverekkel akart civilekre támadni.