Fenyő János özvegye megfigyelőt küldött Gyárfás Tamás tárgyalására

2019.11.13. 16:18

Gyárfás Tamást azzal vádolják, hogy ő rendelte meg Fenyő János meggyilkolását. Büntetőperéről mindent tudni szeretnének a néhai médiavállalkozó rokonai, ezért özvegye megfigyelőt küldött a keddi előkészítő ülésre – írta meg a Ripost.

Kedden kezdődött a Fővárosi Törvényszéken Gyárfás Tamás büntetőpere, felbujtóként előre kitervelten elkövetett gyilkossággal vádolják. A tárgyalás előtt pár perccel megjelent a tárgyalóteremben dr. Varga Károly Zoltán, Fenyő János családjának jogi képviselője.

Fenyő János özvegye a gyilkosság után Amerikába költözött és a mai napig ott él, ettől függetlenül mindenről tudni szeretne, ami a tárgyaláson történik. Dr. Varga Károly Zoltán már 2017-ben is képviselte az asszonyt, amikor elítélték a bérgyilkos Josef Rohácot és az őt megbízó Portik Tamást.

Budapest, 1997. február 8. Meruk József, Fenyő János és Kovács József a 115. alkalommal megrendezett újságíró bálon, a Mariott HotelbenForrás: MTI/Rózsahegyi Tibor

Eszükbe sem jut kártérítést kérni, egyszerűen fontos nekik az, hogy tudják, mi történik a tárgyalóteremben: ezért vagyok itt. Az üggyel kapcsolatban még korábban meghallgatták a családot, többször már nincs erre szükség, és a tárgyaláson sem fognak megjelenni" – mondta az ügyvéd a Ripostnak.

A család minden emléket őriz Fenyő Jánosról, az előző ügy lezárása után a bíróságtól azokat a véres ruhákat is visszakérték, amelyekben meghalt.

Gyárfás TamásFotó: Polyák Attila - Origo

Ahogy korábban megírtuk, Fenyő Jánost 1998-ban gyilkolta meg Josef Rohác Budapesten, aki már az emiatt kiszabott, életfogytiglani börtönbüntetését tölti.

Az ügyészség most Gyárfás Tamást vádolja azzal, hogy ő bízta meg a már más ügyek miatt elítélt Portik Tamást és Tasnádi Pétert, hogy gyilkolják meg a médiavállalkozót. A merényletet Portik Tamás szervezte meg, ezért ellene is folyamatban van a perújítás, amit egyesíthetnek a Gyárfás Tamás ellen indított eljárással. A keddi előkészítő ülésen Gyárfás Tamás tagadta a bűnösségét, és több mint egy órán keresztül fejtegette, hogy miért nem lehet ő a Fenyő-gyilkosság megrendelője. Az ügy tárgyalása februárban folytatódik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK