Egy férfi brutálisan megverte a korábbi barátnőjét szombaton, a Nógrád megyei Bujákon. A nőt szinte fel sem lehet ismerni azokon a fotókon, amiket a bántalmazás után töltött fel a közösségi oldalára. A rendőrség távoltartási végzést kezdeményezett a tartalékos katonatiszt ellen.

A nő a saját közösségi oldalára töltött fel fényképeket, hogy mit tett vele a barátja. Azt írta, hogy a férfi - aki katonai főiskolát is végzett és alezredes - nem először verte meg.

Az orromat eltörte, a fejem és testem szétzúzta ököllel, hajam kitépte, majdnem sikerült megfojtania, fogamból letört, össze vissza dobált mint egy rongybabát, a fájdalomtól magam alá vizeltem........ – írta a nő a hétfői posztjában.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI megkeresésére elmondta, hogy a HM és a Magyar Honvédség - az önkéntes tartalékos katonák esetében is - elítéli a nők elleni erőszak minden formáját. Az eset kapcsán intézkedtek az érintett tartalékos katona szolgálati viszonyának soron kívüli megszüntetéséről.

Azt írták, hogy az ügy miatt rendőrségi eljárás indult, aminek befejezéséig további információt nem áll módjukban közölni.

Az ügyben az újabb információk alapján a rendőrség büntetőeljárás keretében kezdeményezte, hogy az ügyészség javasolja a bíróságon a távoltartás elrendelését. A hatóságok egyúttal kiemelték, hogy a férfi nem volt és jelenleg sem tartozik a rendőrség állományába.

A rendőrség cáfolta a sajtóban és a közösségi médiában megjelent azon állításokat, amiikk szerint a rendőrök "nem megfelelően jártak el egy bántalmazott nő ügyében".

Azt írták, hogy a valóság az, hogy a rendőrségre november 9-én 20 óra 46 perckor az egyik bujáki szállóról érkezett bejelentés, ami szerint ott egy nőt megvertek. A bejelentés után a rendőrség fél órán belül kiértek a helyszínre és a nő soron kívüli meghallgatása után elfogták az 52 éves sárospataki férfit.

A nyomozók előállították férfit, és súlyos testi sértés miatt kihallgatták.