Húsz évet kell börtönben töltenie a nagymama-gyilkosnak

2019.11.14. 14:21

Legalább hétszer támadta meg egy baltával a saját nagymamáját egy cserszegtomaji nő két évvel ezelőtt. Amíg nagyanyja hörgött, rágyújtott egy cigarettára, de annyira zavarták a hangok, hogy visszatért és befejezte, amit elkezdett. A táblabíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben és kifosztásban is bűnösnek találta a most 37 éves gyilkost.

2017. november 9-én este a nő azért érkezett 81 éves sarkadkeresztúri nagymamájához, hogy pénzt kérjen tőle. Az idős asszony nem adott, ezen összevesztek. Annyira, hogy másnap reggel is folytatták.  Végül a nő egy baltával kétszer lesújtott nagymamája fejére a konyhában.

Ettől az asszony összeesett és hörögni kezdett. A nő később még legalább ötször lesújtott idős áldozatára, aki a helyszínen belehalt.

A nagymama-gyilkos támadás közben cigiszönetett tartott. Egyszerűen bement a szobába és rágyújtott, de saját bevallása szerint annyira zavarta nagyanyja haláltusájának hangja, hogy visszament és befejezte a támadást.

Ezután levette róla az arany ékszereit, a holttestet pedig egy kukába rejtette, amit kivitt ház melléképületéhez. Később igyekezett a nyomokat eltüntetni. Még több arany ékszert és egy laptopot is magához vett, de pechére pont akkor akarta elhagyni a tetthelyet, amikor megérkezett az egyik szomszéd. Az áldozat másik unokája hívta fel, mert nem érte el a nagyanyját.

Forrás: police.hu

A szomszéd és a helyszínre érkező rokonok is kérdőre vonták a nőt, aztán rendőrt hívtak, mert rábukkantak az elrejtett holttestre. Döntésével a táblabíróság helybenhagyta a Gyulai Törvényszék első fokon hozott ítéletét, amelyben a nőt bűnösnek mondta ki és 20 év börtönbüntetésre ítélte.