Marad a szokásosnál melegebb idő, hétvégén 20 fok lesz

2019.11.14. 14:57

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint marad az ilyenkor szokásosnál melegebb idő, helyenként 20 fokig is melegedhet a levegő a hétvégén.

Pénteken a köd, illetve a rétegfelhőzet egy része elsősorban az Északi-középhegységben helyenként makacsul tarthatja magát, máshol várhatóan legkésőbb a déli, kora délutáni órákig mindenütt feloszlik, és ezt követően több-kevesebb napsütésre lehet számítani, számottevő csapadék nélkül.

Pénteken napközben 11-19 fokig melegszik a levegőForrás: Getty Images/SrdjanPav/Srdjan Pavlovic

Többfelé megélénkül, késő délutántól főleg a Dunántúlon és a déli megyékben meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban a Dunántúlon többnyire 1 és 8, keletebbre általában 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Napközben 11-19 fokig melegszik a levegő.

Szombaton a Dunántúlon többfelé várható eső, zápor, a csapadék fokozatosan Nyugat-Magyarországra húzódik vissza. A szél többfelé élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-13,

a legmagasabb hőmérséklet 12-20 fok között alakul,

a Nyugat-Dunántúlon lesz a leghűvösebb, a Tiszántúlon a legmelegebb.

Vasárnap késő délután előbb a nyugati határszélen, majd egyre keletebbre várható eső, zápor. Éjfélre hozzávetőlegesen a Dunántúl közepéig érhet el a csapadék. A szél többfelé megerősödik. A minimum-hőmérséklet 5-13, a maximum-hőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű.