Marad a szokásosnál melegebb idő, hétvégén 20 fok lesz

Aroma of the fall Beautiful Ethereal Serene People Leisure Activity Portrait One Woman Only Females Beauty In Nature Zen-like Treetop Eyes Closed Scarf Grass Young Adult Beauty Healthy Lifestyle Caucasian Ethnicity One Person Curve Heat - Temperature Fant
Beautiful, young, caucasian woman standing in the park and enjoying with her eyes closed
Vágólapra másolva!
Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint marad az ilyenkor szokásosnál melegebb idő, helyenként 20 fokig is melegedhet a levegő a hétvégén.
Vágólapra másolva!

Pénteken a köd, illetve a rétegfelhőzet egy része elsősorban az Északi-középhegységben helyenként makacsul tarthatja magát, máshol várhatóan legkésőbb a déli, kora délutáni órákig mindenütt feloszlik, és ezt követően több-kevesebb napsütésre lehet számítani, számottevő csapadék nélkül.

Pénteken napközben 11-19 fokig melegszik a levegő Forrás: Getty Images/SrdjanPav/Srdjan Pavlovic

Többfelé megélénkül, késő délutántól főleg a Dunántúlon és a déli megyékben meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban a Dunántúlon többnyire 1 és 8, keletebbre általában 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Napközben 11-19 fokig melegszik a levegő.

Szombaton a Dunántúlon többfelé várható eső, zápor, a csapadék fokozatosan Nyugat-Magyarországra húzódik vissza. A szél többfelé élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-13,

a legmagasabb hőmérséklet 12-20 fok között alakul,

a Nyugat-Dunántúlon lesz a leghűvösebb, a Tiszántúlon a legmelegebb.

Vasárnap késő délután előbb a nyugati határszélen, majd egyre keletebbre várható eső, zápor. Éjfélre hozzávetőlegesen a Dunántúl közepéig érhet el a csapadék. A szél többfelé megerősödik. A minimum-hőmérséklet 5-13, a maximum-hőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű.