Rengeteg sportrendezvény lesz Siófokon az év végéig

2019.11.14. 18:02

A hétvégén rendezik meg az év egyik legfontosabb balatoni sporteseményét, a 16. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratont, november végétől várja a korcsolyázókat a Siófoki Jégkikötő, decemberben pedig Mikulásfutás és szilveszteri sportnapok is lesznek a városban.

Évről évre egyre több aktív kikapcsolódási lehetőség van Siófokon, emellett 2019-ben is számos jelentős sportrendezvénynek adott és ad otthont a város.

Az ősz legfontosabb ilyen eseménye a 16. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton

november 16-18. között, melynek mezőnye Siófokról rajtol és oda érkezik vissza. A futóversenyre, amelyen a maratontól a hatodmaratonig többféle távon lehet indulni, több ezer nevezés érkezett.

November 29-én, a Városnapon nyílik meg a Siófoki Jégkikötő a Hajóállomáson.

A szabadtéri korcsolyapálya tavaly rendkívül népszerű volt, ezért idén még nagyobb és látványosabb lesz a jégpálya: több mint 600 négyzetméteren lehet majd korcsolyázni egészen 2020. február elejéig.

2019. december 8-án már ötödjére rendezik meg a Balatuning Egyesület téli családi sporteseményét, a Mikulásfutást.

A táv idén is könnyen teljesíthető, mindössze 2000 méter lesz, és a futás köré egy teljes sportos délután szerveződik a Siófoki Hajóállomáson. A program közös bemelegítéssel kezdődik, a futókból, görkorcsolyázókból és rollerezőkből álló mezőnyt pedig a Motoros Mikulások vezetik fel. A leggyorsabb versenyzők díjakat is kapnak, a jelmezben érkezők pedig külön ajándékra számíthatnak.

Az évet a szintén hagyománynak tekinthető BUÉK Siófok Sportnapok zárják.

A többnapos programban számos sportág képviselteti magát, és a profik mellett az amatőr sportolók is megmutathatják tudásukat.

További információk a HelloSiófok.hu oldalon, valamint az esemény Facebook-oldalán találhatók.