Távoltartási indítványt terjesztett elő az ügyészség a Bujákon súlyos testi sértést elkövető férfi ügyében - írta a Nógrád megyei főügyész közleményében. A Pásztói Járási Ügyészség kérte a bíróságot, hogy rendelje el a miskolci férfi távoltartását a nőtől, négy hónapig. A tartalékos katonatiszt múlt szombaton verte a felismerhetetlenségig a volt barátnőjét a Nógrád megyei Bujákon. 

A rendőrség szerdán javasolta a távoltartás elrendelését, majd az összevert nő ügyvédjén keresztül szintén kérte a távoltartási végzést. 

Az ügyészség indítványa arra irányul, hogy a nyomozási bíró írja elő a gyanúsított részére, hogy a sértettel - közvetlenül vagy közvetve - ne lépjen kapcsolatba, illetve tőle, vagy az ő tényleges tartózkodási helyétől, munkahelyétől, az általa rendszeresen látogatott intézményektől vagy egyéb helytől, különösen nevelési, nevelési-oktatási- vagy gyógykezelés céljából látogatott egészségügyi intézménytől, vallásgyakorlása során látogatott épülettől tartsa távol magát - tette hozzá a főügyész. 

A nő a Facebook oldalán osztotta meg, hogy mi történt vele. Leírta, hogy az 52 éves,  katonai főiskolát végzett alezredes már nem először bántotta. Legutóbb eltörte az orrát, a fejét és a testét ököllel szétzúzta, a haját kitépte, és majdnem megfojtotta egy bujáki szállón múlt szombaton. Hiába könyörgött az életéért, a férfi nem hagyta abba a verést.  A rendőrök elfogták a férfit, akit súlyos testi sértés miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A Honvédelmi Minisztérium az MTI megkeresésére szerdán közölte, hogy az eset kapcsán intézkedtek az érintett tartalékos katona szolgálati viszonyának soron kívüli megszüntetéséről.