Disznónak tartja a magyar szurkolókat Soros blogja

Vágólapra másolva!
Ízléstelen és durván sértő kísérőszöveggel írta meg Soros blogja, a 444 azt a hírt, hogy megszökött egy disznó Budapest belvárosában, mert egy furgon szabálytalanul szállította. Tulajdonképpen azt a 67 ezer szurkolót disznózták le a maguk gyáva módján, akik a nemzeti stadion, a Puskás Aréna megnyitójára tartottak.
Vágólapra másolva!

„A szurkolót az őt szállító kisbusz mögött kapták lencsevégre.” Ezzel a viccesnek szánt, valójában rendkívül ízléstelen mondattal kommentálta a Soros-blog egyik dolgozója azt a pénteki hírt, amelyről mi is beszámoltunk, hogy szabálytalan szállítás miatt malacok szabadultak ki egy furgonból Budapest belvárosában péntek délelőtt. A kocsi a Rákóczi úton a Keleti pályaudvar felé tartott, abba az irányba, amerre az új nemzeti stadion, a Puskás Aréna is van. Ezt találták humorosnak a Soros-blog írói, akik ráadásul még a világhírű magyar focistáról, Puskás Ferencről elnevezett új stadion nevét is tévesen írták, Puskás Aréna helyett Puskás Stadion szerepel a címben.

Apáti Bence balettművész, a Budapesti Operettszínház balettigazgatója és a Magyar Nemzet főmunkatársa vette észre Soros blogján a provokatív szellemeskedést. Így írt erről a facebook-on.

- írta Apáti Bence. (A bejegyzésben szereplő személy egy 444-alkalmazott neve.)

Egyébként a 444 vicceskedése azért is tipikus, mert amellett, hogy 67 ezer magyar szurkolót próbál disznónak nevezni, mindezt amolyan 444-féle álbátorsággal, azaz gyávasággal teszi. Ha botrány lenne az ügyből, rögtön írna egy cikket a főszerkesztő, hogy ez csak belemagyarázás, nem is úgy gondolták, nem mindenkiről mondták, hogy disznó, csak a disznóról, nézzék meg, szó szerint csak egyetlen disznóról állítják ezt, satöbbi, satöbbi.

Nem ez persze az első alkalom, hogy Sorosék goromba megjegyzéssel provokálják a magyar sportsikereknek örülő embereket.

Tavasszal a Magyarország első téli olimpiai aranyérmét megnyerő rövidpályás gyorskorcsolya váltó vezéréről, Liu Shaolin Sándorról írt gyalázatos kommentárt a blog. Akkor

az olimpiai, világ- és Európa-bajnokok magyar sportolót kínai vendégmunkásnak nevezte a Soros-blog főszerkesztője.

Mindezt úgy, hogy Liu Shaolin Sándor magyar édesanyától, Magyarországon született, itt nőtt fel, ezt az országot tekinti hazájának. Erről többször, több helyen is egyértelműen nyilatkozott.

A provokáció természetesen óriási felháborodást váltott ki a magyar társadalomban. A hihetlenül sikeres magyar sportolója klubja is bocsánatkérést várt el a blogtól. A főszerkesztő azonban szánalmas, egy pillanatig sem őszinte és persze rendkívül gyáva cikkel válaszolt,

amelyben - bár láthatóan megijedt a jogos felháborodás miatt - mindenkit hibáztatott, csak saját magát és a blogját nem.