Mást mondott, de kiderült, hogy az ex-klubrádiós Pikó is szolgálati autóval jár - videó

Pikó András
Vágólapra másolva!
A volt klubrádiós Pikó András, Józsefváros újdonsült polgármestere nemrég azt mondta egy balliberális propagandalapnak nyilatkozva, hogy BKV-val és biciklivel fog járni dolgozni. Most azonban kiderült, hogy nem mondott igazat. Pikó – Karácsony Gergely balliberális főpolgármesterhez hasonlóan – ugyanis szolgálati autóval jár be a munkahelyére. Az esetről videófelvétel is készült – írja a 888.hu.
Vágólapra másolva!

A jobboldali médiumnak egy szemfüles olvasója videózta le, ahogy Pikó András józsefvárosi polgármester beül a szolgálati autójába egy sofőrrel és elhajt, annak ellenére, hogy nemrég azt hangoztatta, hogy

A korábban klubrádiós Pikó András szerdán még azt nyilatkozta a 24.hu-nak, hogy

ő bizony nem fog szolgálati autóval járkálni.

A balliberális portál propagandisztikus jelleggel a következőt írja Pikóról:: „Polgármesteri szobája még az elődje ízlését tükrözi koloniál bútorokkal, de az üres szekrény, a leszedett festmények helye is jelzi, hogy még nem melegedett meg a hivatalban. Ahova nem szolgálati kocsival jár, hanem a 99-es busszal."

Pikó az interjúban pedig a következő állításokat teszi:
Ragaszkodom az életmódomhoz, a bringához meg a buszhoz.
(...)
Az egyik alpolgármester rollerrel jár, a másik gyalog. A harmadik ugyanúgy bringás, mint én. A stábból, akit megkérdeztem, igényel-e szolgálati autót, az mind körberöhögött.
(...)
De ez nem imidzs. A csapatomban mindenki ilyen. Hat autója van a polgármesteri hivatalnak – gondolkodunk, hogy mi legyen ezekkel.
(...)
Azért nem Audi, de Skoda van. Ford Mondeo is. Jó autók, tényleg. Itt lent szoktak állni, melléjük kötöm a bicómat. Szólt is már az őr, hogy vigyem be az épületbe, ne ázzon már kinn. A választók viszont erről tudják, hogy bent dolgozom. Az nekem nem jön össze alkatilag, hogy a verdával meg a sofőrrel hazacsapassak a Vajda Péter utcába. Az önkormányzatnak vannak éves BKV-bérletei, mi inkább azokat használjuk.

– feszi fel a nem túl költői kérdést a 888.hu.

Ahogy Karácsonynál, úgy Pikónál is színjáték az egész.

Játsszák a „zöldpolgármester" szerepét, villognak a biciklis „emberarcú" imidzssel, amiből egy szó, egy mozdulat sem igaz.

Aljas hazugságaikkal alávaló módon próbálják megtéveszteni az embereket, és közben még a vécét sem találják. Nekik minden csak önmagukról szól, nem az emberekről. Nekik az a fontos, hogy a balliberális média örömködve táncolja őket körbe, hogy „hú, ezek bringával járnak, milyen laza, őszinte, modern csávók".

Ebből a szófordulatból – elnézve Karácsony és Pikó stílusát – egyébként a modern a legnehezebben értelmezhető.

De közben egyik jelző sem igaz rájuk, hiszen nem mások, mint piti hazudozók, akik még nem is eléggé szemfülesek, hiszen Karácsony Gergely egy hét alatt lebukott, és

azóta is minden egyes nap szolgálati autó megy a „minden nap biciklivel munkába járó" ellenzéki főpolgármesterért.

Pikó András két hétig bírta bukta nélkül.

Gondoljunk csak bele, ha ilyen hétköznapi ügyekben is kényszeresen hazudnak a választópolgároknak, akkor az igazán fajsúlyos kérdésekben vajon mit várhatunk tőlük?