Belefulladt egy hároméves kislány a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő hullámmedencéjébe. A tragikus eset november 10-én történt.

Az MTI érdeklődésére Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken azt mondta, hogy a rendőrség az eset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja, bővebb információkkal a folyamatban lévő ügyről nem kívántak mondani.A sárvári gyógyfürdő vezetése a hírportálnak a cikk megjelenése után küldött közleményében azt írta, hogy a társaság belső vizsgálatot folytatott a baleset körülményeinek tisztázására.Ebből az derült ki, hogy a kislány vasárnap délelőtt a 120 centiméteres vízben három percig volt a víz alatt, amikor a medenceőr felfedezte.

Az azonnali orvosi segítség ellenére a gyermek másnap a kórházban meghalt.

A gyógyfürdő közleménye szerint belső vizsgálatuk üzemeltetési szabálytalanságot nem tárt fel, a személyzet megfelelő létszámú és képzettségű volt, szerintük gyorsan és szakszerűen végezték a feladatukat, mindezek ellenére következett be a baleset.

Egy szemtanú elmondása szerint a kislány egyedül - felnőtt felügyelete nélkül - volt a hullámmedencében. A mentők kiérkezéséig a helyszínen hárman próbálták újraéleszteni a gyermeket, köztük volt a fürdő egyik alkalmazottja is.