A MÁV-START arra számít, hogy a pénteki stadionavató után egyszerre nagy tömegek indulnak haza vonattal, ezért több vonalon is plusz kocsikat állítanak forgalomba késő délutántól és éjszaka. 

A MÁV szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében azt írja, hogy a pénteki menetrend szerint a hétköznapokhoz képest több járattal közlekednek a győri, az esztergomi, a székesfehérvári, a pusztaszabolcsi, a szobi, a veresegyházi, a hatvani, a lajosmizsei és a kunszentmiklósi vonalakon. Ezeken a szakaszokon már délutántól hosszabb szerelvényekre lehet számítani, de főleg az éjszaka, Budapestről kifelé közlekedő vonatokra helyezik a hangsúlyt.

Déltől késő estig a hatvani IC - pótlóbuszok indulási és érkezési helye megváltozik, mert a Keleti pályaudvar melletti Verseny utcát lezárják a stadionavató idejére - tették hozzá. 

A Hatvanba induló pótlóbuszok 15-én, pénteken déltől a nap hátra lévő felében, a Verseny utca helyett a 178-as BKK-buszok (Thököly út melletti parkolónál található) tárolóhelyéről indulnak.  A Hatvanból induló IC - pótlóbuszok a Keleti pályaudvar közelében, a Kerepesi úton található 73-as és 76-os BKK-trolibuszmegállóba érkeznek.