Egy fűnyíró miatt majdnem kisiklott egy vonat Dunakeszi és Göd között

2019.11.16. 15:08

Csak a szerencsén múlt, hogy nem siklott ki az a vonat, amelyik elé valaki fűnyírót tett a sínekre.

Ezen a héten a Dunakeszi és Göd közötti szakaszon valaki egy fűnyírót tett a sínekre, ami balesetet okozott: egy FLIRT utasszállító vonat szélvédőjét pókhálósra törte, a motorvonat így szolgálatképtelenné vált.

Ez nagyon veszélyes, ugyanis bármilyen idegen tárgy, ami a síneken van könnyen kisiklathatja a vonatot. 

A közlekedő mozdonyt vagy motorvonatot kiemelhetik a sínekről, és a jármű kerekei így már nem a síneken folytatják az útjukat, hanem teljesen kiszámíthatatlanul - akár felborulva - a kavicságyon, a töltésen.

Szerencsére személyi sérülés nem történt, ugyanakkor az anyagi kár jelentős, eléri az ötmillió forintot. Az ütközés következtében ugyanis a FLIRT motorvonat eleje és szélvédője is komolyabban megsérült. Az ügyben feljelentést tettünk- tudta meg a Ripost a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságától.

Forrás: Facebook

Dunakeszi és Göd között közlekedő vonat egyik utasa arról számolt be a Facebookon, hogy egyszer csak azt hallották, valami csörömpöl.

 Idén október 31-ig összesen huszonnégyszer találtak valamilyen tárgyat a vágányokon.

Forrás: Facebook

Három éve egy kidobott karácsonyfa okozott balesetet: egy  CAF villamos siklott ki Budapesten, a Szugló utcában.

Ha olyan két- vagy többvágányú pályán történik hasonló baleset, ahol szemből is érkezhet vonat, akkor akár tömegszerencsétlenséget is okozhat a síneken hagyott tárgy. Ezért még egy követ, vagy fémpénzt sem lehet a sínekre tenni.