Kirúgták az exkatonát, aki brutálisan összeverte volt barátnőjét

2019.11.16. 10:03

Ismerősei intelligens, közvetlen emberként jellemzik azt a miskolci férfit, aki a múlt héten kegyetlenül összeverte volt barátnőjét. A nő ezután egy Facebook posztban írta le, hogy mi történt vele. Fotókat is feltöltött az internetre, amelyeken jól látszik, hogy a felismerhetetlenségig ütötte őt az exkatona. Ahogy azt tegnap megírtuk, már az ügyészség is távoltartás elrendelését kérte a bíróságtól. A férfit közben a munkahelyéről is kirúgták. 

A férfi hosszú időn át próbálta meggyőzni barátnőjét, hogy költözzön hozzá, de erre végül nem került sor. 

A felesége évekkel ezelőtt elköltözött. A nagyobbik fiú sem lakik már otthon, de őt a napokban láttam az udvaron. Amikor a gyerekek még kisebbek voltak, többször összejárt a szomszédokkal, de mostanában ez nem jellemző. Ennek ellenére nem mondanám zárkózott típusnak. Nem tudom, mi történhetett vele, sosem gondoltuk volna, hogy képes ilyesmire, nem így ismertük

- mondta el a Borsnak egy szomszéd. 

Az 52 éves exkatona egy miskolci oktatási központban dolgozott, ahol ingyenes képzéseket kellett szerveznie. Egyik ismerőse és egy kollégájai is elmondta a lapnak, hogy a botrány kirobbanása után kirúgták a munkahelyéről. 

Orosz BernadettForrás: Facebook

Először a rendőrség, majd az ügyészség is javasolta, hogy a bíróság rendelje el a férfi távoltartását a nőtől, négy hónapig. 

A többi között fegyver- és gépészmérnök diplomái is vannak. Intelligens, de egy veszélyes, nárcisztikus személyisége van. Az első bántalmazás után az egyik barátja azt mondta, azonnal jelentsem fel, de akkor még nem tettem, tetteit betudtam az alkoholnak - mondta el a megvert nő a Borsnak tegnap, és azt is hozzátette, hogy tanúkihallgatás zajlik a rendőrségen. 

A lap felkereste a klinikai szakpszichológust, Makai Gábort, aki szerint nárcisztikus személyiségjegyek mindenkiben vannak, csak eltérő mértékben.

A nárcisztikus személyeket általában valamilyen gyerekkori trauma éri. Megrekednek a személyiségfejlődésben, gyenge az önértékelésük, elismerést és csodálatot várnak a környezetüktől, aminek hiányát erőszakkal kompenzálják. Ez pszichoterápiával kezelhető - magyarázza a szakértő, majd hozzáteszi: az, hogy nárcisztikus valaki, még nem ok a bántalmazásra. 

"A háttérben valamilyen mentális zavar áll, és a kettő keveredik. Az illető nem tudja kontrollálni az érzelmeit, frusztrálttá válik, elsodorja a haragja. Az alkohol- és a drogfogyasztás természetesen felerősíti az erőszakra való hajlamot, megszünteti a morális gátat."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK