Rendőröket kellett hívni egy részeg buszsofőrhöz Budapesten

BKV busz az árokba borult, mert rosszul lett a sofőr csepel BKK
BKV busz az árokba borult, mert rosszul lett a sofőr. Budapest, Csepel. 2017.03.16.
Vágólapra másolva!
Egy hónapon belül ez már a második eset volt, hogy egy buszsofőr részegen vezetett Budapesten. Korábban a 150-es busz egyik sofőrjénél találtak sörösdobozokat, miután megállók között száguldozott, majd hirtelen, minden ok nélkül vészfékezett. Akkor egy asszony elesett és úgy beverte a fejét, hogy végül kórházba került, a sofőrt pedig kirúgták. Most a repülőtéri 200E buszjáraton volt egy részeg sofőr, akire rendőrt kellett hívni.   
Vágólapra másolva!

Részeg sofőrre hívták ki a rendőröket a Népligetben – számoltak be a Ripostnak szemtanúk. Szerda délután a IX. kerületben, a Könyves Kálmán körúton kellett a rendőrségnek intézkednie repülőtéri 200E buszon. Erre csak az első ajtón lehet felszállni, a sofőr ellenőrzi az utasok bérleteit, illetve jegyeit – így azonnal észre lehet venni, ha valami nincs rendben vele.

– mondta el egy fiatal lány, aki a buszpályaudvarra tartott éppen.

A BKK megerősítette, hogy nem voltak utasok a buszon, és a társaság alkalmazottai ellenőrizték a sofőrt. Ekkor derült ki, hogy ivott, és ők hívták ki a rendőröket.

A sofőrt azonnal kirúgták.

Képünk illusztráció Fotó: Mudra László - Origo

Az is kiderült, hogy amikor a sofőr felveszi reggel a buszt, egy csipes belépőkártyával igazolja magát, majd meg kell fújnia egy szondát, amikor belép a telepre. Aztán a munka végén, üzemzárás előtt ismét megszondáztatják a buszvezetőket.

Mivel buszonként egy váltás van egy nap, minden sofőrt legalább egyszer megszondáztatnak: vagy amikor reggel felveszi a buszt, vagy amikor este leadja.

A Ripost a BRFK-t is kereste az esettel kapcsolatban.

„November 13-án délután Budapest IX. kerületében, a Népligetben a rendőrök egy autóbusz vezetőjét intézkedés alá vonták. Vele szemben szondát alkalmaztak, ami pozitív eredményt jelzett, így további mintavétel céljából az érintett buszvezető előállítására került sor" - írták a lapnak.

A rendőrök eljárást indítottak a részeg sofőr ellen.