Rendőröket kellett hívni egy részeg buszsofőrhöz Budapesten

2019.11.16. 11:09

Egy hónapon belül ez már a második eset volt, hogy egy buszsofőr részegen vezetett Budapesten. Korábban a 150-es busz egyik sofőrjénél találtak sörösdobozokat, miután megállók között száguldozott, majd hirtelen, minden ok nélkül vészfékezett. Akkor egy asszony elesett és úgy beverte a fejét, hogy végül kórházba került, a sofőrt pedig kirúgták. Most a repülőtéri 200E buszjáraton volt egy részeg sofőr, akire rendőrt kellett hívni. 

 

Részeg sofőrre hívták ki a rendőröket a Népligetben – számoltak be a Ripostnak szemtanúk. Szerda délután a IX. kerületben, a Könyves Kálmán körúton kellett a rendőrségnek intézkednie repülőtéri 200E buszon. Erre csak az első ajtón lehet felszállni, a sofőr ellenőrzi az utasok bérleteit, illetve jegyeit – így azonnal észre lehet venni, ha valami nincs rendben vele.

„Hivatalos" emberek vettek körül egy buszsofőrt, aki a 200E járatot vezette, aztán megjelentek a rendőrök is. Utasok nem voltak a buszon, nem tudom, hogy már leszállították őket, vagy nem is voltak. Ami biztos, hogy a rendőrök megszondáztatták az 50 év körüli sofőrt, mert láttam, hogy nem valami vidám...– mondta el egy fiatal lány, aki a buszpályaudvarra tartott éppen.

A BKK megerősítette, hogy nem voltak utasok a buszon, és a társaság alkalmazottai ellenőrizték a sofőrt. Ekkor derült ki, hogy ivott, és ők hívták ki a rendőröket.

A sofőrt azonnal kirúgták. 

Képünk illusztrációFotó: Mudra László - Origo

Az is kiderült, hogy amikor a sofőr felveszi reggel a buszt, egy csipes belépőkártyával igazolja magát, majd meg kell fújnia egy szondát, amikor belép a telepre. Aztán a munka végén, üzemzárás előtt ismét megszondáztatják a buszvezetőket.  Mivel buszonként egy váltás van egy nap, minden sofőrt legalább egyszer megszondáztatnak: vagy amikor reggel felveszi a buszt, vagy amikor este leadja.

A Ripost a BRFK-t is kereste az esettel kapcsolatban. 

„November 13-án délután Budapest IX. kerületében, a Népligetben a rendőrök egy autóbusz vezetőjét intézkedés alá vonták. Vele szemben szondát alkalmaztak, ami pozitív eredményt jelzett, így további mintavétel céljából az érintett buszvezető előállítására került sor" - írták a lapnak.

 A rendőrök eljárást indítottak a részeg sofőr ellen.