Farkas Örs: Repedezni kezdett az ellenzéki összefogás

Vágólapra másolva!
Farkas Örs politikai elemző, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a kormány legújabb terveiről a tömegközlekedés finanszírozását illetően, de természetesen szóba került az ellenzéki együttműködés is.
Vágólapra másolva!

Az elemző kérdésre felidézte Tuzson Bence miniszterelnökségi államtitkár szavait, mely szerint a településeken belüli tömegközlekedést az adott önkReormányzatnak kell megoldania. Budapest alapvetően kivétel, nem csak azért, mert a közigazgatási határin túl is szervezi a tömegközlekedést, de abban is kivételt jelent a főváros, hogy ez az egyetlen település, ahol évről-évre felmerül az állandó állami beavatkozásnak, segítségnyújtásnak a kérdése, igénye.

A kormány rendszeresen segítséget nyújtott a fővárosi közlekedési cégnek az állandó adósság miatt, de az igazi adósságkonszolidáció az mindig a budapesti vezetésnél történt. Farkas Örs szerint

Budapest esetében ez azért is fontos, mert ahogy Tuzson Bence fogalmazott, az iparűzési adó terhére kell ezt megvalósítani, a fővárosban összpontosul az ország teljesítőképességének jelentős része.