A kecskeméti anya látni akarta, amit a lányát halálra gázoló sofőr

2019.11.18. 17:37

A lányát halálra gázoló buszsofőr székébe ült egy nő, hogy a saját szemével győződhessen meg róla: igazat állít-e a végzetes baleset okozója. A busz sofőr ugyanis azt állítja, nem látta, nem láthatta a 23 éves lányt mielőtt elgázolta a kecskeméti zebrán.

"Ugyanazt a buszt vitték oda, amivel a kislányomat halálra gázolták" – mondta a Borsnak Holló Sándorné Julianna, aki a helyszínen aktív részese lehetett a rendhagyó tárgyalásnak.

"A mozgó buszon ott ült a bíró, az ügyész és a vádlott is. Engem is invitáltak, de lelkileg nem mertem bevállalni. Csak akkor szálltam fel és ültem be a sofőr székébe, amikor az álló busszal a gázolás pillanatát szimulálták a zebránál. Az egyik ügyész hölgy játszotta el a lányomat, a busz még a kabátjához is hozzáért – mondta a lapnak a megtört édesanya.

A sofőr azt állítja, nem látta Adriennt, ezért a védője is kezdeményezte a helyszíni rekonstrukciót. A buszt is azért vitték oda, hogy kiderüljön, Adrienn látható volt-e álló és mozgó helyzetben. Az édesanya szerint a sofőrnek egyértelműen és tisztán kellett látnia mindent.