Egy hároméves kislány fulladt meg a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő hullámmedencéjében pénteken. A Blikk információi szerint egy férfi végignézte, ahogy a gyerek meghal, de nem segített neki.

A gyerek a családjával ment el pénteken a sárvári fürdőbe. Később valahogy elkeveredett a szüleitől, és a kamera felvételei alapján egyedül elindult a víz felé. Nagyjából másfél percig küzdött, hogy ne süllyedjen el, de végül elmerült. A közelében volt több felnőtt is, mégsem segített neki senki. Ennek az is oka lehet, hogy a fulladozóknak a filmekkel ellentétben a legtöbb esetben nincs ereje kiáltani, sokszor kapálózni sem.

A Blikk információi szerint

egy férfi hosszan nézte a gyerek fulladozását, a lábával még meg is bökte, de nem tett semmit.

A férfit a rendőrség ki akarja hallgatni.

Az anya amint észrevette, hogy a kislánya eltűnt, egyből keresni indult, de rossz irányba ment. Végül segítséget kért az úszómestertől, ketten találták meg a már mozdulatlan gyereket.

"Azonnal kihúzták, még egy fürdőző nő is segített, hogy egyetlen pillanatot se vesztegessenek el, és az úszómester megkezdte a gyerek újraélesztését. Tényleg mindent megpróbált a kollégáival együtt, aztán jöttek a mentők, végül a mentőhelikopter vitte el. Soha nem felejtem el a szülők arcát, ahogy nézték a gyermekük életéért folytatott emberfeletti küzdelmet" – mondta egy szemtanú.

Nagyon kevés olyan gondos és odafigyelő házaspárt ismerek, mint a meghalt kislány szülei. Pokolian összetörtek a gyászban, az édesanya még a házba sem tudott többé hazamenni, ahol ez idáig éltek. Nekik tényleg minden gondolatuk a gyerekek körül forgott – mondta a család egyik ismerőse.

Vajtko Tibor, a fürdő igazgatója a Blikknek elmondta, hogy a belső vizsgálat során kiderült, hogy minden szakszerűen, a szabályok betartásával történt. Az úszómesterek helyesen jártak el, minden megpróbáltak, hogy megmentsék a kislány életét.