Gál Kinga: Az új Európai Bizottság egyik legrátermettebb biztosa lesz Várhelyi Olivér

2019.11.18. 18:05

A munkáját hamarosan megkezdő új Európai Bizottság egyik legrátermettebb biztosa lesz Várhelyi Olivér - jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő Brüsszelben szerdán, miután magyar biztosjelölt szükséges támogatást szerezett kinevezésének jóváhagyásához.

Várhelyi Olivér magyar biztosjelöltet az Európai Parlament (EP) külügyi szakbizottságában csütörtökön hallgatták meg. Hétfőn pedig megszerezte a szakbizottság jóváhagyását kinevezéséhez, miután a frakciók koordinátorai kielégítőnek találták az írásbeli pótkérdésekre adott válaszait.

Gál Kinga örömtelinek nevezte, hogy az EP külügyi bizottsága (AFET) támogatta Várhelyi Olivér biztosi kinevezését, a bővítési portfólióra.

Lehengerlő volt mindaz a szakmai tudás, rátermettség és európaiság, amit a meghallgatáson a biztosjelölt mutatott- fogalmazott.

Várhelyi Olivér az Európai Parlament (EP) külügyi szakbizottságának meghallgatásán Brüsszelben 2019. november 14-énForrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Az új magyar biztos kiváló munkát fog végezni lényeges és fajsúlyos pozíciójában - mondta. Kiemelte: nem sikerült az ellenzéki képviselőknek, hogy a magyar érdekekkel szemben is elvitassák a biztosjelölt bővítési portfólióját. Nem sikerült megakadályozniuk kinevezését sem, hogy Magyarországnak egy kulcspozícióban szakmailag rátermett biztosa legyen.

Gál Kinga reményét fejezte ki, hogy az új uniós bizottság hamarosan elkezdheti munkáját, amely majd egybeesik minden magyar ember érdekével is.