Kormány: A magyar ellenzék áskálódása megbukott

VÁRHELYI Olivér
Brüsszel, 2019. november 14. A bővítési és szomszédságpolitikai uniós biztosnak jelölt Várhelyi Olivér az Európai Parlament (EP) külügyi szakbizottságának meghallgatásán Brüsszelben 2019. november 14-én. MTI/EPA/Olivier Hoslet
Vágólapra másolva!
A magyar ellenzék áskálódása megbukott, mindent megtettek azért, hogy Magyarországnak ne legyen uniós biztosa, de nem jártak sikerrel - olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében.
Vágólapra másolva!

"A kormány üdvözli, hogy az Európai Parlament (EP) külügyi szakbizottsága támogatja Várhelyi Olivér uniós biztosi kinevezését." - olvasható a nyilatkozatban, amelyben arról is szó esett, hogy Magyarország az EU bővítési és szomszédságpolitikai biztosi pozícióját kulcsfontosságúnak tartja az Európai Unió erősítése, a Nyugat-Balkán bővítése és a balkáni migrációs útvonal védelme szempontjából.

- fogalmaztak, hozzátéve, hogy "a magyar emberekkel együtt a migráció megállítását, a keresztény kultúra és a nemzetek Európája védelmét" várják az új vezetéstől.

Brüsszel, 2019. november 14. A bővítési és szomszédságpolitikai uniós biztosnak jelölt Várhelyi Olivér az Európai Parlament (EP) külügyi szakbizottságának meghallgatásán Brüsszelben 2019. november 14-én. MTI/EPA/Olivier Hoslet Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Ahogy beszámoltunk róla, Várhelyi Olivér hétfőn megkapta az EP illetékes szakbizottságának jóváhagyását, miután a frakciók koordinátorai kielégítőnek találták az írásbeli pótkérdésekre adott válaszait. Ezek után a menetrend a következő: várhatóan a jövő héten az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése a teljes Európai Bizottságról szavazni fog. Ha itt Ursula von der Leyen csapata bizalmat kap, akkor az új testület december 1-jén munkába állhat.