Nem hagyják, hogy az ellenzék harmadosztályú cirkuszt csináljon a parlamentből

Az Országgyűlés plenáris ülése
Budapest, 2019. november 4. A közelmúltban elhunyt parlamenti képviselőkről emlékeznek meg az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 4-én. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Átlépte az 50 ezret a babaváró támogatást igénylők köre, valamint elérte a 20 ezret a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezményére jelentkezők köre is – jelentette be Novák Katalin, az Emmi államtitkára az Országgyűlésben. A napirend előtti felszólalásokban elhangzott az is, hogy a kormánypártok nem hagyják, hogy az ellenzék cirkuszt csináljon a parlamentből.
Vágólapra másolva!

A 2010 óta bevezetett családbarát intézkedések alapozták meg a családvédelmi akcióterv legújabb lépéseit – mondta Selmeczi Gabriella napirend előtti felszólalásában. A fideszes politikus úgy fogalmazott, hogy a mostani lépések jelentősége a 2002-2010 közötti időszak családellenes intézkedései fényében nagy áttörésnek is tűnnek. Külön kiemelte, hogy

Közölte, hogy a jövőben is folytatódik a családok támogatása, így többek között a négygyerekes édesanyáknak juttatandó szja-mentesség bevezetése révén, valamint a nagyszülői GYED életbe lépésével.

Novák Katalin válaszában közölte, hogy a diplomás GYED is bővülni fog, valamint a nagyszülői GYED esetében is ugyanolyan munkajogi szabályok vonatkoznak majd a nagyszülői igénybevevőkre, mint a szülőire.

jelentette be az Emmi államtitkára. Átlépte a 20 ezret a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása is – tette hozzá. Augusztusban 40 éves csúcson volt a házasságkötések száma – mondta Novák Katalin.

A kormánypártok nem akarják, hogy az ellenzék cirkuszt csináljon a parlamentből Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Kovács Attila

Magyarellenes politikát folytat a Momentum

Amit most a Momentum művelt, annak rengeteg előzménye van a baloldalon, sokszor teljesen érzéketlenek a magyar nemzeti üggyel kapcsolatban – mondta Dömötör Csaba Harrach Péternek (KDNP) adott válaszában. A KDNP frakcióvezetője a múlt héten tartott Magyar Állandó Értekezlet és a Magyar Diaszpóra Tanács eredményeiről beszélt.

Dömötör, a kabinetiroda államtitkára felidézte, hogy a baloldali pártok hányszor árulták el a határon túli magyarokat. Kitért arra is, hogy

tette hozzá. Magyarellenes politikát folytat a Momentum – állapította meg az államtitkár.

Az MSZP vezetője azt sem tudja, mit beszél

A fékek és egyensúlyok rendszerének eltörlésével vádolta a Fideszt napirend előtti felszólalásában Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője. A szocialista pártelnök felszólalását azonban nevetségessé tette azon kijelentésével, hogy "fékek és egyensúlyok rendszere", mivel ilyen nem létezik, hanem csak fékek és ellensúlyok rendszere létezik a politológiai szakirodalomban.

Sem ocsmány, sem trágár beszédnek nincs helye az Országgyűlésben

– mondta Tóth Bertalannak adott válaszában Dömötör Csaba. Mivel a korábbi büntetések nem vezettek eredményre, ezért szükségesek az új szabályok – tette hozzá a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. Nem hagyjuk, hogy harmadosztályú cirkuszt csináljunk a parlamentből – mondta a politikus.

Szólt arról is, hogy elképesztő a szocialisták képmutatása, mivel szemkilövető koalícióban vesznek részt.

mondta Dömötör. Ennyit az erkölcsökről – tette hozzá. A kabinetiroda államtitkára rámutatott arra, hogy az MSZP nemzetközi politikája pedig abból áll, hogy igent mondtak a román biztosjelöltre, és nemet a magyarra. A jogállamiság kérdésében ne tartsanak kiselőadásokat – mondta a politikus.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint képmutató politikát folytat az MSZP Forrás: MTI/Soós Lajos

Teljes álhír a kórházbezárás

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára Szabó Tímeának (Párbeszéd) adott válaszában közölte, hogy az Országgyűlés a nemzet legfőbb fóruma, hogy a képviselők a legfőbb kérdésekről döntsenek. Ha ebben a megválasztott 199 képviselő meg tud egyezni, akkor el kell fogadni azt, hogy az országgyűlés hozzon döntéseket, de arra senkinek sincsen joga, hogy ezt megakadályozza – tette hozzá.

mondta Orbán Balázs.

A kormány semmilyen kórházi bezárásról nem tárgyalt, és minden ezirányú híresztelés álhírnek tekinthető – mondta Rétvári Bence Lukács László György (Jobbik) napirend előtti felszólalására. A kormány nem bezárni, hanem építeni szeretne kórházat Dél-Budán, de az ellenzék mindezt meg akarja akadályozni – tette hozzá az Emmi államtitkára.

770 milliárd forinttal jut több az egészségügyre 2020-ban, mint 2010-ben –

hangsúlyozta az államtitkár. Kiemelte, hogy az elmúlt években jelentősen nőtt a születéskor várható élettartam Magyarországon, és Nyugat-Európában már csak 5 évvel hosszabb a várható élettartam. Jelentősen csökkent tehát a különbség Magyarország és Nyugat-Európa között – tette hozzá.