Várhelyi Olivér az EU nyugat-balkáni bővítéséért fog dolgozni

VÁRHELYI Olivér
Brüsszel, 2019. november 14. A bővítési és szomszédságpolitikai uniós biztosnak jelölt Várhelyi Olivér az Európai Parlament (EP) külügyi szakbizottságának meghallgatásán Brüsszelben 2019. november 14-én. MTI/EPA/Olivier Hoslet
Vágólapra másolva!
Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője szerint Várhelyi Olivér az Európa Bizottság (EB) bővítési portfólióra szánt magyar biztosjelöltje "a következő öt évben azt fogja képviselni, hogy az Európai Unió nyugat-balkáni bővítése megvalósuljon".
Vágólapra másolva!

Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán hétfőn úgy vélekedett: Várhelyi Olivér ezt annak érdekében teszi majd, hogy

Az elemző szerint ez a magyar nemzeti érdek is.

Ugyanakkor megjegyezte: "ezt így nem lehet ma kimondani Európában, mert – mint ahogy azt korábban láttuk – összeférhetetlenséget feltételez".

A Várhelyi Olivérrel kapcsolatban tett ellenzéki kijelentéseket Tóth Erik úgy kommentálta, hogy professzionális politikusok ilyen kijelentéseket nem tesznek, és különösen nem politizálnak a magyar nemzeti érdekekkel szemben.

Várhelyi Olivér Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Egyúttal azt prognosztizálta, hogy a magyar ellenzéki EP-képviselők a következő években "(...) mindent meg fognak tenni, hogy Várhelyi Olivér és a magyar kormány közvetett érdekérvényesítő képességét megpróbálják csökkenteni".

"Ezek az akciók eddig sem voltak sikeresek és (...) ezután sem lesznek azok" – hangoztatta az elemző.