Az emberek többsége egyetért a szuperkórház felépítésével

Vágólapra másolva!
A Dél-budai Centrumkórházat szeretnénk másfél, két év alatt készre tervezni, majd három év alatt megépíttetni. Vagyis a végleges átadás legkésőbbi határideje – a közbeszerzések és egyéb szabályok maradéktalan betartásával – jelenleg 2025 - minderről Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott beszélt a Mandinernek.
Vágólapra másolva!

„Tesszük a dolgunkat, hogy megépítsük a magyar egészségügy zászlóshajóját" – mondta a dél-budai szuperkórház építéséért és üzemeltetéséért felelős miniszterelnöki megbízott a Mandinernek. Bedros J. Róbert közölte, annak a fontosságát pedig, hogy egy ilyen egészségügyi centrum Magyarországon megépüljön, minden ember tudja és érzi.

Szólt arról is, hogy nem az ő tiszte eldönteni, kinek mi legyen a véleménye a szuperkórház felépüléséről, az ő dolga, hogy a rá bízott feladatot elvégezze.

Abban is biztos vagyok, ha megépül az új kórház, bizonyára lesznek fanyalgók, akik majd azt is firtatják, hogy az ablakok miért jobbra vagy balra nyílnak, miért ilyen vagy olyan a fal színe, de ezzel számolni kell - tette hozzá. Bedros J. szerint a legfontosabb, hogy az egészségügyi ellátás területén a lehető legjobbat adjuk az ott élőknek.

A szuperkórház látványterve

A miniszterelnöki megbízott elmondta, egy ilyen hatalmas intézmény tervezése – beleértve az orvostechnológiai és számtalan más funkciót – időt vesz igénybe.

Nagyon fontos, hogy az építkezés megkezdése előtt az ingatlanon lőszermentesítést és régészeti feltárást kell végezni. Jelenleg ezek az elkövetkező hónapok feladatai - tette hozzá.

Bedros J. Róbert elmondta, a Dél-budai Centrumkórháznál kisebb kaliberű osztrák Krankenhaus Nord kórházat öt évig tervezték, majd hét évig építették.

A mi ütemtervünk harmadannyi idővel számol, mint az osztrákoké - tette hozzá.