Karácsony bizalmasa megtartotta élete első alpolgármesteri lakossági gyűlését, tizen jelentek meg rajta

2019.11.19. 13:06

Barabás Richárd, Karácsony Gergely táskahordozója, hétfőn megtartotta élete első lakossági fórumát újbudai alpolgármesterként, nem lett belőle világsiker, nagyjából nyolcan-tizen jelentek meg rajta. Úgy látszik, a körön belüli pozíció- és pénzosztogatás jobban megy az újbudai balliberálisoknak.

Kitörő lelkesedés, mindent elsöprő érdeklődés és elképesztő tömegek - ez az, ami nem jellemezte Barabás Richárd tegnapi fellépését.

A politikus pár hónap leforgása alatt lett Karácsony Gergely táskahordozójából, Facebook live-os felkérdezőjéből, és mikrofontartójából Újbuda alpolgármestere, így jogos volt vele szemben az elvárás: mutassa meg magát élesben is! Barabás engedve a nyomásnak, azon nyomban elrendelte élete első, alpolgármesteri lakossági fórumát, a siker érdekében pedig kibérelt egy szép nagy termet, sok székkel. Csakhogy a közösségi oldalára feltett videó tanúsága szerint az emberek nem tódultak a B32 Galéria és Kultúrtérbe. A felvételen az látható, hogy az egy és háromnegyedórás esemény alatt

hét és tíz fő között mozgott az érdekélődők száma.

Ez nem számít kirobbanó sikernek, tekintve, hogy a XI. kerületben hozzávetőlegesen 132 ezren élnek a legfrissebb statisztikák szerint. A nyugdíjas klubok nyugodt hangulatú csevegéseire emlékeztető eszmecsere nem tartogatott különösebb izgalmakat: Barabás nem kapott nehéz, vagy kemény kérdéseket, így igazából egy pillanatra sem került kellemetlen helyzetbe. Karácsony Gergely bizalmasa egyébként olyannyira komolyan veszi a helyi politizálást, hogy pár nappal képviselővé választása után elültetett három darab fát a kamerák kereszttüzében az egyik legnagyobb kiterjedésű kerületben. 

Forrás: Facebook

A lakossági fórumozásnál sokkal jobban megy az újbudai balliberálisoknak a körön belüli pozícióosztogatás. Elsőként számoltunk be róla, hogy az ellenzéki többségű képviselő-testület elfogadta László Imre DK-s polgármester előterjesztését, amellyel az előző ciklushoz képest megduplázta az alpolgármesterek számát. A balos képviselők azt is támogatták, hogy László helyettesei - a törvény által lehetővé tett - maximális fizetésben részesüljenek. Ez azt jelenti, hogy a korábbi, fideszes városvezetéshez képest sokkal több pénz megy most személyzeti politikára, ezt leginkább abból lehet lemérni, hogy az alpolgármesterek száma kettőről négyre emelkedett.

KAPCSOLÓDÓ CIKK