Vágólapra másolva!
Egy hónappal az önkormányzati választás után propaganda szócsővé silányították a kerületi újságot Újpesten: az a Balogh Gábor lett az Újpesti Napló főszerkesztője, aki rákerült a IV. kerületi ellenzéki összefogás listájára, és aki évekig a Jobbik pártlapjának, az Alfahírnek a munkatársa volt, és egyes hírek szerint a Kuruc.info-nál kezdte karrierjét. Balogh pozícióba helyezésével párhuzamosan megkezdődött a politikai tisztogatás a kerületi médiában: biztonsági őrök vezették ki az Újpesti Napló újságíróit. 
Vágólapra másolva!

"Van emellett egy Újpesti Sajtó Kft. nevű cég, ami jelenleg a Fideszt szolgálja, de mi kiegyensúlyozott sajtót szeretnénk létrehozni, és ehhez megfelelő embereket a kerületbe hozni" - megválasztása után pár nappal még kiegyensúlyozott médiát ígért Déri Tibor a 24-nek adott interjújában. Ehhez képest szabályszerűen sokkoló volt a szerdai hír, miszerint

egy jobbikos pártpolitikust rakott az Újpesti Hírek nyomtatott változatának élére, propaganda szócsővé silányítva a kerületiek által nagy számban forgatott lapot.

Déri az Indexnek elismerte, igazak azok a sajtóértesülések, miszerint Balogh Gábor lesz a kerületi lap új főszerkesztője. Balogh mindezidáig a jobbikos Alfahír újságírója volt, még vasárnap is jelent meg tőle írás a felületen. Az idei önkormányzati választáson eggyel közelebb került a politikához, ugyanis rákerült az újpesti ellenzéki összefogás listájára, igaz, végül nem jutott be a képviselő-testületbe. A kampány idején ide és oda is játszott: miközben jelölt volt, újságíróként több olyan újpesti hír is hozzá került elsőként, amelyeknek a fideszes városvezetés lejáratása volt a célja. Balogh egyébként rendszeres szereplője a Jobbik párttévén, az N1TV-n futó Saller című műsornak, amelyben balliberális értelmiségiekkel beszéli meg a hét eseményeit. Sokan úgy tartják, karrierjének kezdetén a Kuruc.infonak a munkatársa volt, és álnéven több antiszemita hangvételű cikket jegyzett. Balogh ezt mindmáig tagadja.

Balogh Gábor, a Jobbik politikusa, az Alfahír újságírója lett az újpesti média egyik vezetője Forrás: Jobbikit.hu

A jobbikos pártpolitikus-újságíró pozícióba helyezésével párhuzamosan politikai tisztogatásba kezdtek az Újpesti Naplónál. Az Újpesti Hírek,egy, a civilek által üzemeltetett közéleti blog mai közleményében elkeseredetten úgy fogalmaz, hogy a kerületi újság munkatársai biztonsági őrök kíséretében egy órát kaptak a holmijaik összecsomagolására.

"Politikai tisztogatás Újpesten! Déri Tibor megválasztása után azt ígérte, hogy minden munkatársra számítanak, nem akarnak senkit sem kirúgni. Gyorsan kiderült, hogy ez kevésbé fedi a valóságot, mondhatnánk hazugság, hisz már az alakuló ülésen leváltották az újpesti cégek vezetőit, most pedig tovább folytatják a tisztogatást. Ma reggel az Újpesti Napló önkormányzati újság összes munkatársát kirúgták, biztonsági őrök kíséretében egy órát kaptak a holmijaik összecsomagolására." - írták.