Éjszaka és a hajnali órákban a rendőrök harminc migránst tartóztattak fel, és negyvenet megakadályoztak abban, hogy jogellenesen az országbe lépjen - írta a police.hu.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon egyenruhások 0 óra 5 perc és 2 óra 25 perc között Hercegszántó közigazgatási területén három esetben összesen 27 migránst tartóztattak fel, akik szír, palesztin és iraki állampolgárnak vallották magukat. Később 6 óra 5 perckor újabb 16 férfit tartóztattak fel, akik szír, jemeni, palesztin és iraki állampolgárnak vallották magukat.

Forrás: police.hu

Tompa Közúti Határátkelőhelyen a rendőrök 5 óra 35 perckor egy kamion rakterében elbújva három migráns férfit találtak, akik afgán állampolgárnak vallották magukat.

A szolgálatban lévő állomány 3 óra 8 perckor 40 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Forrás: police.hu

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.